To­ma­ten­sa­la­de met kro­kan­te schnit­zel­reep­jes, fri­tes en kaas-knof­look­mayo

Kinderen zijn er gek op. Maar wedden dat dit ook een van jouw favoriete gerechten wordt?

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kinderen zijn er gek op. Maar wedden dat dit ook een van jouw favoriete gerechten wordt? 4 personen
1 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • rasp
  • kaasschaaf

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  2. Schaaf ondertussen de helft van de Pecorino Romano met een kaasschaaf tot snippers. Rasp de andere helft met een fijne rasp. Snijd de knoflook fijn. Meng de geraspte kaas en de knoflook door de mayonaise. Verhit de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 6 min. goudbruin. Keer halverwege.
  3. Halveer ondertussen de tomaten en snijd de uien in dunne parten. Meng de tomaat en ui met de kaassnippers door de sla. Snijd de schnitzels in reepjes. Verdeel de salade over 4 borden en leg de schnitzelreepjes erop. Serveer met de frites en mayonaise.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags

Tomatensalade met krokante schnitzelreepjes, frites en kaas-knoflookmayo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­sa­la­de met kro­kan­te schnit­zel­reep­jes, fri­tes en kaas-knof­look­mayo

1
1
  • 700 g verse Franse friet

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

2
2
  • 100 g Pecorino Romano
  • 1 teen knoflook

Schaaf ondertussen de helft van de Pecorino Romano met een kaasschaaf tot snippers. Rasp de andere helft met een fijne rasp. Snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 4 el mayonaise

Meng de geraspte kaas en de knoflook door de mayonaise.

4
4
  • 3 el olijfolie
  • 300 g varkensschnitzels

Verhit de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 6 min. goudbruin. Keer halverwege.

5
5
  • 300 g snoeptomatenmix
  • 2 rode uien
  • 400 g ijsbergsla

Halveer ondertussen de tomaten en snijd de uien in dunne parten. Meng de tomaat en ui met de kaassnippers door de sla.

6
6

Snijd de schnitzels in reepjes. Verdeel de salade over 4 borden en leg de schnitzelreepjes erop. Serveer met de frites en mayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.