Chi­ne­se pick­le

Ingemaakte groente met gember, rode peper, knoflook en steranijs.

  • bijgerecht
  • 8 stuks
  • 45 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 72 uur wachten
(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees bijgerecht Ingemaakte groente met gember, rode peper, knoflook en steranijs. 8 stuks
3 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • weckpot à 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd alle groenten in smalle reepjes, allemaal van ongeveer dezelfde lengte.
  2. Breng voor de pickle alle ingrediënten (de rijstazijn, suiker, water, gember, knoflook, steranijs en rode peper), behalve de groenten, aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen. Doe de groenten in een grote pot of meerdere kleine potten. Giet de vloeistof over de groenten en dek af.
  3. Je kunt het nu al eten, maar als je het langer laat staan wordt het alleen maar lekkerder.

bereidingstip:

Hoe fijner je de groente snijdt, hoe sneller de smaken intrekken.

variatietip:

Houd je van extra pittig? Je kunt ook een hele rode peper gebruiken.

Tip:

Bron: Instock cooking.

bewaartip:

De pickle is afgedekt maximaal 2 weken houdbaar in de koelkast

bewaartip:

Gooi de vloeistof niet weg nadat je de pickle hebt opgemaakt! Je kunt deze gebruiken als salade-dressing, als pekelvloeistof, of als smaakmaker in bijvoorbeeld soepen en sauzen.

video

Instock - in­ma­ken in zuur

Allerhande kookt met... - 06:33 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 9 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid

Chinese pickle

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­ne­se pick­le

1
1
  • 1 komkommer
  • 1 wortel
  • 3 bosuitjes
  • 1 koolrabi

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd alle groenten in smalle reepjes, allemaal van ongeveer dezelfde lengte.

2
2
  • 300 ml rijstwijnazijn
  • 300 g suiker
  • 300 ml water
  • 5 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 steranijs
  • ½ rode peper

Breng voor de pickle alle ingrediënten (de rijstazijn, suiker, water, gember, knoflook, steranijs en rode peper), behalve de groenten, aan de kook.

3
3

Haal van het vuur en laat afkoelen. Doe de groenten in een grote pot of meerdere kleine potten. Giet de vloeistof over de groenten en dek af.

4
4

Je kunt het nu al eten, maar als je het langer laat staan wordt het alleen maar lekkerder.

bereidingstip:

Hoe fijner je de groente snijdt, hoe sneller de smaken intrekken.

variatietip:

Houd je van extra pittig? Je kunt ook een hele rode peper gebruiken.

bewaartip:

De pickle is afgedekt maximaal 2 weken houdbaar in de koelkast

bewaartip:

Gooi de vloeistof niet weg nadat je de pickle hebt opgemaakt! Je kunt deze gebruiken als salade-dressing, als pekelvloeistof, of als smaakmaker in bijvoorbeeld soepen en sauzen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.