Pas­ca­le Naes­sens' par­me­zaan­chips met zaad­jes

De Vlaamse kookboekenschrijfster Pascale Naessens gaat voor eenvoud. Zoals in dit recept.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje De Vlaamse kookboekenschrijfster Pascale Naessens gaat voor eenvoud. Zoals in dit recept. 16 stuks
3 6

Ingrediënten

16 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de zaden met de geraspte kaas. Neem telkens een eetlepel van het mengsel en leg dat op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de hoopjes niet aan. Zet 10 tot 15 min. in de oven. Check regelmatig: de chips moeten lichtbruin zijn, zeker niet donkerbruin. Neem de chips uit de oven en laat ze afkoelen voor je ze van het bakpapier haalt.

bereidingstip:

Een mengsel van zaden maak je eenvoudig zelf door bijvoorbeeld lijnzaad, chiazaad en pompoenpitten te mengen. Je kunt er ook nog sesamzaadjes en hennepzaadjes bij doen.

Tip:

Bron: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, Pacale Naessens.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 2 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Pascale Naessens' parmezaanchips met zaadjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ca­le Naes­sens' par­me­zaan­chips met zaad­jes

1
1
  • 60 g gemengde zaden
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de zaden met de geraspte kaas. Neem telkens een eetlepel van het mengsel en leg dat op een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2

Druk de hoopjes niet aan. Zet 10 tot 15 min. in de oven. Check regelmatig: de chips moeten lichtbruin zijn, zeker niet donkerbruin.

3
3

Neem de chips uit de oven en laat ze afkoelen voor je ze van het bakpapier haalt.

bereidingstip:

Een mengsel van zaden maak je eenvoudig zelf door bijvoorbeeld lijnzaad, chiazaad en pompoenpitten te mengen. Je kunt er ook nog sesamzaadjes en hennepzaadjes bij doen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.