Pas­ca­le Naes­sens' smeu­ï­ge blau­we­bes­sen­ca­ke

Na één hapje weet je het: dit wordt een van je lievelingscakes.

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Na één hapje weet je het: dit wordt een van je lievelingscakes. 12 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakvorm (Ø 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter. Meng de eieren, de suiker, het amandelmeel en de yoghurt met de gesmolten boter. Lepel er dan voorzichtig de blauwe bessen onder. Doe het beslag in een ingevette bakvorm en zet 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat de cake eerst wat afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

bereidingstip:

Ik gebruik graag kokosbloesemsuiker in de eerste plaats vanwege de smaak: het geeft een bijzonder lekkere karamelsmaak aan je dessert. Het is ook een ongeraffineerde suiker, dat vind ik wel belangrijk. Bovendien zou het je bloedsuikerspiegel minder laten stijgen, maar dat is nogal omstreden. Kunnen we dan spreken van een gezonde suiker? Nee, volgens mij bestaat dat niet – zelfs stevia is voor mij niet ge- zond. We hebben allemaal een ‘hang’ naar suiker en we moeten dat niet stimuleren, op welke manier dan ook. Daarom gebruik ik weinig suiker en geniet ik er maar af en toe van.

bereidingstip:

Ik gebruik graag een van mijn ovenschalen als bakvorm. Dan gebruik ik bakpapier, op die manier blijft de cake niet kleven. En ik heb een andere, originelere vorm dan de klassieke cakevorm.

variatietip:

Je kunt de blauwe bessen vervangen door ander fruit naar keuze. Frambozen en kersen, maar ook stukjes appel zijn bijzonder lekker in deze cake.

Tip:

Amandelmeel kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt het ook eenvoudig zelf maken. Koop 80 gram onbewerkte amandelen en mix ze tot meel. Dat is alles. Wil je de cake minder smeuïg, gebruik dan 100 gram amandelmeel.

Tip:

Bron: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, Pacale Naessens.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 89 mg
  • vezels 2 g
Tags

Pascale Naessens' smeuïge blauwebessencake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ca­le Naes­sens' smeu­ï­ge blau­we­bes­sen­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 50 g boter
  • 2 eieren
  • 30 g kokosbloesemsuiker
  • 80 g amandelmeel
  • 100 g yoghurt

Smelt de boter. Meng de eieren, de suiker, het amandelmeel en de yoghurt met de gesmolten boter.

3
3
  • 200 g blauwe bessen

Lepel er dan voorzichtig de blauwe bessen onder. Doe het beslag in een ingevette bakvorm en zet 20 minuten in de oven.

4
4

Haal uit de oven en laat de cake eerst wat afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

bereidingstip:

Ik gebruik graag kokosbloesemsuiker in de eerste plaats vanwege de smaak: het geeft een bijzonder lekkere karamelsmaak aan je dessert. Het is ook een ongeraffineerde suiker, dat vind ik wel belangrijk. Bovendien zou het je bloedsuikerspiegel minder laten stijgen, maar dat is nogal omstreden. Kunnen we dan spreken van een gezonde suiker? Nee, volgens mij bestaat dat niet – zelfs stevia is voor mij niet ge- zond. We hebben allemaal een ‘hang’ naar suiker en we moeten dat niet stimuleren, op welke manier dan ook. Daarom gebruik ik weinig suiker en geniet ik er maar af en toe van.

bereidingstip:

Ik gebruik graag een van mijn ovenschalen als bakvorm. Dan gebruik ik bakpapier, op die manier blijft de cake niet kleven. En ik heb een andere, originelere vorm dan de klassieke cakevorm.

variatietip:

Je kunt de blauwe bessen vervangen door ander fruit naar keuze. Frambozen en kersen, maar ook stukjes appel zijn bijzonder lekker in deze cake.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.