Ta­gli­a­tel­le met cour­get­te­saus & warm­ge­rook­te zalm

Kies voor een avondje Italiaans. Kies voor pasta met groente en vis!

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Kies voor een avondje Italiaans. Kies voor pasta met groente en vis! 4 personen
3 39

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp
  • staafmixer
  • koekenpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de courgette in stukjes. Doe met het citroenrasp, 3 el citroensap, de ricotta, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus.
  2. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de asperges, knoflook, doperwten, peper en eventueel zout 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de munt in reepjes. Giet de pasta af, maar vang een kopje van het kookvocht op. Meng de courgettesaus door de pasta.
  3. Voeg wat kookvocht toe als de saus te droog is. Schep de groenten door de pasta en verdeel de zalmflakes en munt erover.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 350 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2016

Tagliatelle met courgettesaus & warmgerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met cour­get­te­saus & warm­ge­rook­te zalm

1
1
  • 300 g tagliatelle all'uovo

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 citroen
  • 1 courgette

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de courgette in stukjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 150 g ricotta

Doe met het citroenrasp, 3 el citroensap, de ricotta, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus.

4
4
  • 350 g groene asperges
  • 2 tenen knoflook

Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 25 g boter
  • 200 g verse doperwten

Verhit de boter in een koekenpan en bak de asperges, knoflook, doperwten, peper en eventueel zout 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

6
6
  • 15 g verse munt

Snijd ondertussen de munt in reepjes. Giet de pasta af, maar vang een kopje van het kookvocht op. Meng de courgettesaus door de pasta.

7
7
  • 200 g warmgerookte zalmflakes

Voeg wat kookvocht toe als de saus te droog is. Schep de groenten door de pasta en verdeel de zalmflakes en munt erover.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.