Cham­pig­non-lin­zen­sa­la­de met fe­ta

Een snelle maaltijdsalade voor twee personen. Fris met een pittig accent.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een snelle maaltijdsalade voor twee personen. Fris met een pittig accent. 4 personen
3 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan
  • rasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 1 el citroensap, 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten, peper en eventueel zout tot een dressing. Snipper de ui. Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Bak de ui en champignons in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de linzen toe. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Meng het champignon-linzenmengsel met de spekreepjes, tomaten, rucola en dressing in een schaal. Verkruimel de feta erover.

combinatietip:

Lekker met ciabatta (brood).

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 2.125 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2016

Champignon-linzensalade met feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cham­pig­non-lin­zen­sa­la­de met fe­ta

1
1
  • 250 g magere spekreepjes

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min.

2
2
  • 1 citroen

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 2 kleine rode uien
  • 12 zongedroogde tomaten

Meng het citroenrasp, 2 el citroensap, 2 el olie uit het potje zongedroogde tomaten, peper en eventueel zout tot een dressing. Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4

Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

5
5
  • 500 g gesneden kastanjechampignons
  • 410 g linzen

Bak de ui en champignons in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de linzen toe.

6
6
  • 70 g rucola

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Meng het champignon-linzenmengsel met de spekreepjes, tomaten, rucola en dressing in een schaal.

7
7
  • 150 g feta

Verkruimel de feta erover.

combinatietip:

Lekker met ciabatta (brood).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.