Zalm­fi­let met pe­per­korst & broc­co­li met ha­zel­no­ten

Zalmfilet heeft niet veel extra's nodig, maar met broccoli en hazelnoten is-ie wel nóg lekkerder.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zalmfilet heeft niet veel extra's nodig, maar met broccoli en hazelnoten is-ie wel nóg lekkerder. 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 3/4 van de olie in een grote koekenpan en bak de aardappeltjes met de tijm, peper en eventueel zout op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
  2. Strooi de lemon pepper op een bord en haal de zijkanten van de zalmfilet erdoor.
  3. Halveer de broccoliroosjes en kook in 5 min. beetgaar. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken. Schep om met de hazelnoten en dressing. Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur 3 min. Keer voorzichtig om en bak nog 2 min. De zijkanten worden niet gebakken.
  4. Verdeel de aardappeltjes en broccoli over de borden, verdeel de zalm in stukken en leg erbij.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 350 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Zalmfilet met peperkorst & broccoli met hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­fi­let met pe­per­korst & broc­co­li met ha­zel­no­ten

1
1
  • 3 el olijfolie
  • 1.2 kg bakaardappeltjes
  • ½ el gedroogde tijm

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappeltjes met de tijm, peper en eventueel zout op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin en gaar.

2
2

Schep regelmatig om.

3
3
  • 47 g hazelnoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

4
4

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.

5
5
  • 1 el lemon pepper
  • 295 g zalmfilet

Strooi de lemon pepper op een bord en haal de zijkanten van de zalmfilet erdoor.

6
6
  • 600 g broccoliroosjes
  • 2 el sladressing naturel

Halveer de broccoliroosjes en kook in 5 min. beetgaar. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken. Schep om met de hazelnoten en dressing.

7
7
  • 1 el olijfolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur 3 min.

8
8

Keer voorzichtig om en bak nog 2 min. De zijkanten worden niet gebakken.

9
9

Verdeel de aardappeltjes en broccoli over de borden, verdeel de zalm in stukken en leg erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.