Ra­vi­o­li met kip en ge­roos­ter­de pa­pri­ka in to­ma­ten­saus

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan
  • rasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakjes van 1 cm. Laat de paprikareepjes uitlekken. Snijd elk kipfilethaasje schuin doormidden en bestrooi met peper en zout.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak alle kipfilethaasjes 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak 4 min mee. Schep regelmatig om. Voeg de paprika en pastasaus toe en verwarm 2 min. op laag vuur. Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de Parmezaanse kaas. Verdeel de ravioli over diepe borden, schep de saus erover en bestrooi met de kaas.

combinatietip:

Lekker met basilicum.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.555 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2016

Ravioli met kip en geroosterde paprika in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­vi­o­li met kip en ge­roos­ter­de pa­pri­ka in to­ma­ten­saus

1
1
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette
  • 295 g geroosterde rode en gele paprikareepjes

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakjes van 1 cm. Laat de paprikareepjes uitlekken.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 250 g kipfilethaasjes

Snijd elk kipfilethaasje schuin doormidden en bestrooi met peper en zout.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak alle kipfilethaasjes 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 390 g sugo pastasaus pikant

Voeg de courgette toe en bak 4 min mee. Schep regelmatig om. Voeg de paprika en pastasaus toe en verwarm 2 min. op laag vuur.

5
5
  • 500 g verse ravioli met 5 kazen

Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 75 g Parmezaanse kaas

Rasp de Parmezaanse kaas. Verdeel de ravioli over diepe borden, schep de saus erover en bestrooi met de kaas.

combinatietip:

Lekker met basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.