Zoe­te aard­ap­pel, groen­ten en kal­koen uit de oven

Maak het jezelf makkelijk; de oven doet het meeste werk!

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Maak het jezelf makkelijk; de oven doet het meeste werk! 4 personen
3 88

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in dunne partjes. Snijd de uien in dunne parten. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Meng de paprika, aardappel, ui, kikkererwten, kalkoenblokjes, oregano, olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de helft door de salsa. Neem de bakplaat na 20 min. uit de oven en schep de tomaten door het mengsel. Bak nog 5 min. Schep de rest van de peterselie door de groenten en serveer de salsa erbij.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 445 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2016

Zoete aardappel, groenten en kalkoen uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te aard­ap­pel, groen­ten en kal­koen uit de oven

1
1
  • 1 zak paprikamix

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • 500 g zoete aardappelen
  • 2 rode uien

Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in dunne partjes. Snijd de uien in dunne parten.

3
3
  • 400 g kikkererwten

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

4
4
  • 300 g kalkoenblokjes
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie

Meng de paprika, aardappel, ui, kikkererwten, kalkoenblokjes, oregano, olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 30 g peterselie
  • 90 ml salsa bravas

Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de helft door de salsa.

6
6
  • 250 g cherrytomaten

Neem de bakplaat na 20 min. uit de oven en schep de tomaten door het mengsel. Bak nog 5 min.

7
7

Schep de rest van de peterselie door de groenten en serveer de salsa erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.