Brood­je bur­ger met to­ma­ten­sal­sa

Altijd goed: een broodje Angus burger. Zeker met een zelfgemaakte salsa!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Altijd goed: een broodje Angus burger. Zeker met een zelfgemaakte salsa! 4 personen
4 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 12 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie of een deksel. Snijd de broodjes open en gril 1 min op de snijkant. Snijd ondertussen de tomaten fijn en snipper de ui. Meng met de tabasco, peper en eventueel zout tot een salsa.
  2. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Laat de mais uitlekken. Haal 4 blaadjes van de sla en houd apart. Snijd de rest van de sla in reepjes. Meng de paprika, mais, slareepjes, olie, peper en eventueel zout. Beleg elk broodje met een blaadje sla, een burger en wat salsa. Serveer met de salade.

bereidingstip:

Je kunt de hamburger natuurlijk ook op de barbecue bereiden.

combinatietip:

Lekker met extra tabasco.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 825 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2016

Broodje burger met tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je bur­ger met to­ma­ten­sal­sa

1
1
  • 4 Black Angus burgers

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 12 min. Keer halverwege.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

2
2
  • 4 meergranenbollen

Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie of een deksel. Snijd de broodjes open en gril 1 min op de snijkant.

3
3
  • 3 tastytom-trostomaten
  • 1 kleine rode ui
  • ½ tl tabasco

Snijd ondertussen de tomaten fijn en snipper de ui. Meng met de tabasco, peper en eventueel zout tot een salsa.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 2 puntpaprika's
  • 150 g mais

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Laat de mais uitlekken.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5
  • 1 kropje babyromainesla
  • 2 el extra vierge olijfolie

Haal 4 blaadjes van de sla en houd apart. Snijd de rest van de sla in reepjes. Meng de paprika, mais, slareepjes, olie, peper en eventueel zout.

6
6

Beleg elk broodje met een blaadje sla, een burger en wat salsa. Serveer met de salade.

bereidingstip:

Je kunt de hamburger natuurlijk ook op de barbecue bereiden.

combinatietip:

Lekker met extra tabasco.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.