Groen­te­mie met bief­stuk en kom­kom­mer­sa­la­de

Op de Aziatische toer!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Op de Aziatische toer! 4 personen
3 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Doe met 1 el sesamolie en de waterkers in een schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan en meng door de salade. Meng de biefstukpuntjes met 1 el sesamolie, peper en zout. Verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak de biefstukpuntjes 3 min. op hoog vuur.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 5 min. Voeg de woksaus en mie toe en warm nog 1 min door. Verdeel de groentemie, biefstuk en wat salade over de borden en serveer direct. Serveer de rest van de salade in een schaal erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 675 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2016

Groentemie met biefstuk en komkommersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­mie met bief­stuk en kom­kom­mer­sa­la­de

1
1
  • 300 g mienestjes

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 1 komkommer

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in plakjes.

3
3
  • 1 el sesamolie
  • 75 g waterkers

Doe met de sesamolie en de waterkers in een schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 el sesamzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan en meng door de salade.

5
5
  • 1 el sesamolie
  • 300 g biefstukpuntjes

Meng de biefstukpuntjes met de sesamolie, peper en zout. Verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak de biefstukpuntjes 3 min. op hoog vuur.

6
6
  • 1 el sesamolie
  • 400 g Aziatische wokgroente
  • 125 ml woksaus oyster & garlic

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 5 min. Voeg de woksaus en mie toe en warm nog 1 min door.

7
7

Verdeel de groentemie, biefstuk en wat salade over de borden en serveer direct. Serveer de rest van de salade in een schaal erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.