Rijk­ge­vul­de la­sag­ne met gril­l­kaas

Lasagne. Dat lusten de kinderen ook. Grillkaas erover... Zo lekker!

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Lasagne. Dat lusten de kinderen ook. Grillkaas erover... Zo lekker! 4 personen
3 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de gegrilde groenten ontdooien. Snijd de halloumi in de breedte in plakken van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Meng met de tomatenblokjes en de helft van de pestospread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Vet de ovenschaal in. Verdeel een laagje van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de saus en de helft van de gegrilde groenten. Maak zo nog een laag. Bedek deze laag met de rest van de lasagnebladen, de rest van de saus en de plakjes halloumi.
  3. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Meng ondertussen de rucola met de rest van de pestospread. Serveer apart bij de lasagne.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 335 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2016

Rijkgevulde lasagne met grillkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de la­sag­ne met gril­l­kaas

1
1
  • 450 g gegrilde groenten

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de gegrilde groenten ontdooien.

2
2
  • 225 g halloumi

Snijd de halloumi in de breedte in plakken van een ½ cm.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 800 g tomatenblokjes
  • 50 g pestospread

Snijd de knoflook fijn. Meng met de tomatenblokjes en de pestospread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4

Vet de ovenschaal in. Verdeel een laagje van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.

5
5
  • 250 g verse lasagnebladen

Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de saus en de helft van de gegrilde groenten.

6
6

Maak zo nog een laag. Bedek deze laag met de rest van de lasagnebladen, de rest van de saus en de plakjes halloumi.

7
7

Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

8
8
  • 75 g rucola
  • 40 g pestospread

Meng ondertussen de rucola met de rest van de pestospread. Serveer apart bij de lasagne.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.