Ta­co's met ana­nas, kip­dij­fi­let en ja­la­pe­ñope­per

Laat de zon schijnen op je bord! Met de zoete ananasschijven in je taco's wordt het een echte sweet summer.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Laat de zon schijnen op je bord! Met de zoete ananasschijven in je taco's wordt het een echte sweet summer. 4 personen
2 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de peultjes in een pan water in 3 min. beetgaar. Doe in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in repen. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Snijd de ui in halve ringen. Laat de ananasschijven uitlekken.
  2. Verhit ondertussen een grillpan zonder olie of boter. Halveer de ananasschijven en gril deze 2 min. in de grillpan. Keer halverwege en haal uit de pan. Verwarm ondertussen de taco’s ca. 5 min. in de oven. Snijd de kipdijfilet in reepjes. Bestrijk met de olie en bestrooi met de paprikapoeder, peper en zout. Gril de kip in de grillpan 4 min. Keer halverwege. Leg de taco’s in een lange schaal en vul ze met de ijsbergsla, de peultjes, avocado, rode ui, kip, ananas en de peperringetjes.

combinatietip:

Lekker met een Griekse-yoghurtdip. Meng 170 g Griekse yoghurt met 1 el limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveertip:

Doe de ijsbergsla, peultjes, avocado, rode ui, kip, ananas en de peperringetjes in schaaltjes en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen taco’s vullen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Taco's met ananas, kipdijfilet en jalapeñopeper

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co's met ana­nas, kip­dij­fi­let en ja­la­pe­ñope­per

1
1
  • 200 g peultjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de peultjes in een pan water in 3 min. beetgaar. Doe in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in repen.

3
3
  • 1 jalapeñopeper
  • 1 rode ui
  • 570 g ananasschijven

Snijd het steeltje van de jalapeñopeper en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Snijd de ui in halve ringen. Laat de ananasschijven uitlekken.

4
4

Verhit ondertussen een grillpan zonder olie of boter. Halveer de ananasschijven en gril deze 2 min. in de grillpan. Keer halverwege en haal uit de pan.

5
5
  • 12 taco's
  • 350 g kipdijfilet
  • 3 el olie
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder zoet

Verwarm ondertussen de taco’s ca. 5 min. in de oven. Snijd de kipdijfilet in reepjes. Bestrijk met de olie en bestrooi met de paprikapoeder, peper en zout.

6
6

Gril de kip in de grillpan 4 min. Keer halverwege.

7
7
  • 200 g gemengde ijsbergsla

Leg de taco’s in een lange schaal en vul ze met de ijsbergsla, de peultjes, avocado, rode ui, kip, ananas en de peperringetjes.

combinatietip:

Lekker met een Griekse-yoghurtdip. Meng 170 g Griekse yoghurt met 1 el limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveertip:

Doe de ijsbergsla, peultjes, avocado, rode ui, kip, ananas en de peperringetjes in schaaltjes en zet op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen taco’s vullen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.