Pas­ta­sa­la­de met run­der­cer­ve­laat, to­maat en sper­zie­bo­nen

Da's lekker nieuws: cervelaatworst van rundvlees.

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Da's lekker nieuws: cervelaatworst van rundvlees. 4 personen
3 46

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de laatste 3 min. de gebroken sperziebonen mee. Doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer ondertussen de tomaten en snijd de augurken in blokjes. Verwijder het vel van de worst. Snijd de worst in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van een ½ cm.
  2. Meng de mayonaise, de mosterd en 2 el vocht uit het potje augurken tot een dressing. Snijd de blaadjes van het basilicum fijn en voeg de helft toe. Doe de pasta, sperziebonen, tomaat, augurk, rundercervelaat en dressing in een schaal en schep door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de rest van het basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 645 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met rundercervelaat, tomaat en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met run­der­cer­ve­laat, to­maat en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 250 g fusilli
  • 300 g gebroken sperziebonen

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de laatste 3 min. de gebroken sperziebonen mee.

2
2
  • 500 g cherrytomaten
  • 330 g zoetzure augurken

Doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer ondertussen de tomaten en snijd de augurken in blokjes.

3
3
  • 200 g rundercervelaat

Verwijder het vel van de worst. Snijd de worst in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van een ½ cm.

4
4
  • 4 el mayonaise
  • 1 el grove mosterd
  • 15 g basilicum

Meng de mayonaise, de mosterd en 2 el vocht uit het potje augurken tot een dressing. Snijd de blaadjes van het basilicum fijn en voeg de helft toe.

5
5

Doe de pasta, sperziebonen, tomaat, augurk, rundercervelaat en dressing in een schaal en schep door elkaar.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de rest van het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.