Pas­ca­le Naes­sens' hal­lou­mi met cur­ry en ko­mijnspi­na­zie

Met slechts een paar (bijzondere) ingredienten zet je toch iets lekkers op tafel.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Met slechts een paar (bijzondere) ingredienten zet je toch iets lekkers op tafel. 2 personen
2 28

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de currypasta met de olijfolie. Snijd de halloumi in blokjes en meng met de currypasta. Bak dit in een pan op matig vuur. Doe de komijnzaadjes in een andere pan zonder olie of boter en zet op middelhoog vuur. Haal als ze beginnen te roken en te poffen de pan van het vuur. Laat de aroma’s van de komijn vrijkomen en giet er een flinke scheut olijfolie over.
  2. Zet de komijn terug op het vuur en voeg de spinazie toe. Roer regelmatig tot de spinazie helemaal is geslonken. Kruid met flink wat peper en weinig zout (de halloumi is al heel zout). Leg de spinazie op het bord en verdeel de halloumiblokjes met curry erover.

bereidingstip:

Deze typisch Indiase bereiding om eerst de komijnzaadjes te verhitten, zorgt ervoor dat het aroma zich sterker ontwikkelt. Ze poffen als het ware. Je kunt ook 1 tl gemalen komijn (djinten) gebruiken. Doe de gemalen komijn pas na de spinazie in de pan.

Tip:

Bron: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, Pacale Naessens.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 655 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pascale Naessens' halloumi met curry en komijnspinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ca­le Naes­sens' hal­lou­mi met cur­ry en ko­mijnspi­na­zie

1
1
  • 3 el groene currypasta
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 200 g halloumi

Meng de currypasta met de olijfolie. Snijd de halloumi in blokjes en meng met de currypasta. Bak dit in een pan op matig vuur.

2
2
  • 1 el komijnzaad

Doe de komijnzaadjes in een andere pan zonder olie of boter en zet op middelhoog vuur. Haal als ze beginnen te roken en te poffen de pan van het vuur.

3
3

Laat de aroma’s van de komijn vrijkomen en giet er een flinke scheut olijfolie over.

4
4
  • 400 g spinazie

Zet de komijn terug op het vuur en voeg de spinazie toe. Roer regelmatig tot de spinazie helemaal is geslonken.

5
5

Kruid met flink wat peper en weinig zout (de halloumi is al heel zout). Leg de spinazie op het bord en verdeel de halloumiblokjes met curry erover.

bereidingstip:

Deze typisch Indiase bereiding om eerst de komijnzaadjes te verhitten, zorgt ervoor dat het aroma zich sterker ontwikkelt. Ze poffen als het ware. Je kunt ook 1 tl gemalen komijn (djinten) gebruiken. Doe de gemalen komijn pas na de spinazie in de pan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.