Groen­te­bo­log­ne­se

Basic Italiaanse bolognese, boordevol verse groenten en met maar 525 kcal.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Basic Italiaanse bolognese, boordevol verse groenten en met maar 525 kcal. 4 personen
4 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de bleekselderij en de prei. Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen. Schrap de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, bleekselderij, peen en oregano 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer ondertussen de tomaten.
  3. Voeg als het water kookt, de spaghetti toe en kook in 11 min. beetgaar.
  4. Voeg de prei en tomaten toe aan de hapjespan en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Voeg de pastasaus toe aan de gebakken groenten en verwarm 5 min. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta en rucola bij de saus, voeg 2 el kookvocht toe en schep om. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de kaas.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 530 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Groentebolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­bo­log­ne­se

1
1
  • 2 tenen knoflook

Breng een pan met ruim water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • ½ struik bleekselderij
  • 1 prei
  • 2 winterpenen

Was de bleekselderij en de prei. Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen. Schrap de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakjes.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 1½ tl gedroogde oregano

Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, bleekselderij, peen en oregano 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 300 g volkorenspaghetti

Halveer ondertussen de tomaten. Voeg als het water kookt, de spaghetti toe en kook in 11 min. beetgaar.

5
5

Voeg de prei en tomaten toe aan de hapjespan en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 390 g pastasaus basis kappertjes en oregano

Voeg de pastasaus toe aan de gebakken groenten en verwarm 5 min. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op.

7
7
  • 75 g rucola
  • 90 g Parmezaansekaaspoeder

Doe de pasta en rucola bij de saus, voeg 2 el kookvocht toe en schep om. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.