Re­gen­boog­sa­la­de

Barbecue vanavond? Serveer deze veelzijdige, kleurige salade, mét gegrilde mais.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Barbecue vanavond? Serveer deze veelzijdige, kleurige salade, mét gegrilde mais. 4 personen
4 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de ui in dunne halve ringen. Doe samen met de azijn, de suiker, peper en eventueel zout in een kommetje. Schenk over de ui zo veel kokend water bij dat de ui net onderstaat. Roer door en laat staan tot gebruik.
  2. Breng een ruime pan water aan de kook. Doe de maiskolven in de pan, kook 10 min. en giet af. Gril de maiskolven op de barbecue in ca. 6 min. rondom goudbruin. Neem van het rooster en laat 10 min. afkoelen.
  3. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes van 1 cm. Houd elke kleur paprika apart.
  4. Meng de tabasco, chilisaus, mayonaise en het water tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Zet 1 maiskolf rechtop in een ruime schaal met opstaande rand. Snijd met een scherp mes de maïskorrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere maiskolf.
  6. Verdeel de mais, paprika en rodekool op kleurvolgorde van licht naar donker naast elkaar op een grote platte schaal. Laat de ui uitlekken en verdeel erover. Hak de amandelen grof. Bestrooi de salade met de amandelen en rozijnen. Besprenkel met wat dressing en serveer de rest van de dressing er apart bij.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 8 uur van tevoren maken. Bewaar de groenten en dressing apart afgedekt in de koelkast. Haal 1 uur voor het serveren uit de koelkast. Ga dan verder met stap 6.

bereidingstip:

Je kunt de mais ook in een grillpan bereiden. Wil je nog sneller klaar zijn? Gebruik dan een blikje maiskorrels (300 g, uitgelekt).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 350 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Regenboogsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Re­gen­boog­sa­la­de

1
1
  • 1 rode ui
  • 4 el natuurazijn
  • 1 tl suiker

Steek de barbecue aan. Snijd de ui in dunne halve ringen. Doe samen met de azijn, de suiker, peper en eventueel zout in een kommetje.

2
2

Schenk over de ui zo veel kokend water dat de ui net onderstaat. Roer door en laat staan tot gebruik.

3
3
  • 2 maiskolven

Breng een ruime pan water aan de kook. Doe de maiskolven in de pan, kook 10 min. en giet af.

4
4

Gril de maiskolven op de barbecue in ca. 6 min. rondom goudbruin. Neem van het rooster en laat 10 min. afkoelen.

Maiskolven grillen op de barbecue

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 1 zak paprikamix

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes van 1 cm. Houd elke kleur paprika apart.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

6
6
  • ½ tl tabasco chipotle pepper sauce
  • 4 el zoete chilisaus
  • 2 el mayonaise
  • 2 el water

Meng de tabasco, chilisaus, mayonaise en het water tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Zet 1 maiskolf rechtop in een ruime schaal met opstaande rand. Snijd met een scherp mes de maïskorrels van boven naar beneden los van de kolf.

Maiskolven bereiden

Instructievideo

01:21 min.

8
8

Herhaal met de andere maiskolf.

Maiskolven bereiden

Instructievideo

01:21 min.

9
9
  • 300 g gesneden rodekool

Verdeel de mais, paprika en rodekool op kleurvolgorde van licht naar donker naast elkaar op een grote schaal. Laat de ui uitlekken en verdeel erover.

10
10
  • 75 g gerookte amandelen
  • 75 g royale rozijnen

Hak de amandelen grof. Bestrooi de salade met de amandelen en rozijnen. Besprenkel met wat dressing en serveer de rest van de dressing er apart bij.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 8 uur van tevoren maken. Bewaar de groenten en dressing apart afgedekt in de koelkast. Haal 1 uur voor het serveren uit de koelkast. Ga dan verder met stap 6.

bereidingstip:

Je kunt de mais ook in een grillpan bereiden. Wil je nog sneller klaar zijn? Gebruik dan een blikje maiskorrels (300 g, uitgelekt).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.