Zo­mer­se cous­cous met ore­ga­no-pa­pri­ka­braad­worst

Wat een rijkdom aan smaken! Kruidig, fris én zoet.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wat een rijkdom aan smaken! Kruidig, fris én zoet. 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous en baharat in een kom. Schenk er het kokende water over en laat 10 min. staan. Roer los met een vork en laat staan tot gebruik.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Schil de koolrabi met de dunschiller, snijd in plakken van 1 cm breed en snijd deze in blokjes van 1 x 1 cm. Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in boogjes. Was de appel, snijd deze ongeschild in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Snijd de pruimen in reepjes. Snijd de blaadjes van de selderij fijn (de steeltjes worden niet gebruikt).
  4. Meng de koolrabi, komkommer, appel en dressing door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de braadworsten en bestrooi met de selderij.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

*Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en zijn niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 820 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Zomerse couscous met oregano-paprikabraadworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se cous­cous met ore­ga­no-pa­pri­ka­braad­worst

1
1
  • 300 g couscous
  • 350 ml kokend water
  • 1 el baharat

Doe de couscous en baharat in een kom. Schenk er het kokende water over en laat 10 min. staan. Roer los met een vork en laat staan tot gebruik.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 520 g braadworsten paprika & oregano

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig.

3
3
  • 400 g koolrabi

Schil de koolrabi met de dunschiller, snijd in plakken van 1 cm breed en snijd deze in blokjes van 1 x 1 cm.

4
4
  • 1 komkommer

Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in boogjes.

5
5
  • 1 appel
  • 180 g gewelde pruimen

Was de appel, snijd deze ongeschild in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Snijd de pruimen in reepjes.

6
6
  • 20 g selderij
  • 140 g granaatappeldressing*

Snijd de blaadjes van de selderij fijn (de steeltjes worden niet gebruikt). Meng de koolrabi, komkommer, appel en dressing door de couscous.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de braadworsten en bestrooi met de selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.