Ca­pre­se-sa­la­de met ge­gril­de nec­ta­ri­ne

Als je nectarines grilt, krijgen ze extra veel smaak én het ziet er overheerlijk uit!

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Als je nectarines grilt, krijgen ze extra veel smaak én het ziet er overheerlijk uit! 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
  2. Snijd de nectarines met een scherp mes overlangs doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes.
  3. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de partjes 3 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.
  4. Laat ondertussen de mozzarella uitlekken in een vergiet. Snijd de blaadjes van het basilicum in dunne reepjes en meng samen met het citroenrasp door de mozzarellabolletjes.
  5. Halveer de tomaten en schep om met peper en eventueel zout. Klop de olie en het citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Meng de dressing door de rucola en verdeel over een kom. Leg de nectarine, mozzarella en tomaat per soort naast elkaar op de rucola en strooi de pijnboompitten erover.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 8 uur van tevoren maken. Bewaar de pijnboompitten, groente en dressing apart afgedekt in de koelkast. Haal 1 uur voor het serveren uit de koelkast. Ga dan verder met stap 6.

bereidingstip:

Je kunt de nectarines ook grillen op de barbecue.

video

Steen­fruit snij­den

Instructievideo - 01:10 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Caprese-salade met gegrilde nectarine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­pre­se-sa­la­de met ge­gril­de nec­ta­ri­ne

1
1
  • 65 g pijnboompitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp gele schil en pers de helft van de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 2 nectarines

Snijd de nectarines met een scherp mes overlangs doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting van elkaar los en verwijder de pit.

Steenfruit snijden

Instructievideo

01:10 min.

4
4

Snijd het vruchtvlees in partjes. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de partjes 3 min. tot er grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.

5
5
  • 150 g minibuffelmozzarella

Laat ondertussen de mozzarella uitlekken in een vergiet.

6
6
  • 15 g basilicum

Snijd de blaadjes van het basilicum in dunne reepjes en meng samen met het citroenrasp door de mozzarellabolletjes.

7
7
  • 250 g romaatjes
  • 3 el olijfolie

Halveer de tomaten, schep om met peper en eventueel zout. Klop de olie en het citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 75 g rucola

Meng de dressing door de rucola en verdeel over een kom.

9
9

Leg de nectarine, mozzarella en tomaat per soort naast elkaar op de rucola en strooi de pijnboompitten erover.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 8 uur van tevoren maken. Bewaar de pijnboompitten, groente en dressing apart afgedekt in de koelkast. Haal 1 uur voor het serveren uit de koelkast. Ga dan verder met stap 6.

bereidingstip:

Je kunt de nectarines ook grillen op de barbecue.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.