Viet­na­me­se beef­bur­ger

Wist je dat ze in Vietnam ook burgers maken? De pinda's en pittige chilisaus geven 'm het oosterse tintje.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Wist je dat ze in Vietnam ook burgers maken? De pinda's en pittige chilisaus geven 'm het oosterse tintje. 4 personen
2 19

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de ciabattina’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten en snijd de rode ui in dunne ringen. Doe in een kom en voeg de appelciderazijn en het water toe. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 6 min. Keer halverwege.
  2. Meng ondertussen voor de wortelsalade de peen julienne met de mayonaise en de sriracha hot chillisauce. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de pinda’s grof. Snijd de ciabattina’s open. Haal de blaadjes van de babyromainesla los. Laat de komkommer en ui uitlekken.
  3. Beleg elk broodje met 2 blaadjes sla, ¼ wortelsalade, een burger en wat komkommer en ui. Garneer met de pinda’s. Meng de rest van de sla met de rest van de komkommer en ui en serveer erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 985 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Vietnamese beefburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Viet­na­me­se beef­bur­ger

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 ciabattina's

Bak de ciabattina’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 50 ml appelciderazijn
  • 50 ml water

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten en snijd de rode ui in dunne ringen. Doe in een kom en voeg de appelciderazijn en het water toe.

4
4
  • 4 Black Angus burgers

Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 6 min. Keer halverwege.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

5
5
  • 150 g peen julienne
  • 4 el mayonaise
  • 1 el sriracha hot chilisauce

Meng ondertussen voor de wortelsalade de peen julienne met de mayonaise en de sriracha hot chillisauce. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 30 g pinda's
  • 1 kropje babyromainesla

Hak de pinda’s grof. Snijd de ciabattina’s open. Haal de blaadjes van de babyromainesla los. Laat de komkommer en ui uitlekken.

7
7

Beleg elk broodje met 2 blaadjes sla, ¼ wortelsalade, een burger en wat komkommer en ui. Garneer met de pinda’s.

8
8

Meng de rest van de sla met de rest van de komkommer en ui en serveer erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.