Ita­li­aan­se-krui­den­ma­ri­na­de

Het mooie aan Italiaanse kruiden? Ze zijn een smaakexplosie, en dat geldt óók voor het vlees dat je marineert!

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Het mooie aan Italiaanse kruiden? Ze zijn een smaakexplosie, en dat geldt óók voor het vlees dat je marineert! 4 personen
4 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Ris de blaadjes van de kruiden uit het kruidenmix-bakje en doe in een hoge beker. Voeg het citroenrasp, 3 el citroensap, het zeezout, de peper en olie toe en pureer met de staafmixer tot een marinade.

combinatietip:

Verdeel de marinade over 4 biefstukken. Laat minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Gril het vlees ca. 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.

combinatietip:

Lekker bij biefstuk, kip en vis.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 75 kcal
  • koolhydraten 1 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 210 mg
Tags
Ook te zien in

Italiaanse-kruidenmarinade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se-krui­den­ma­ri­na­de

1
1
  • 1 citroen
  • 20 g verse Italiaanse kruidenmix

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Ris de blaadjes van de kruiden uit het kruidenmix-bakje en doe in een hoge beker.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 1 tl zeezout
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • 2 el olijfolie

Voeg het citroenrasp, 3 el citroensap, het zeezout, de peper en olie toe en pureer met de staafmixer tot een marinade.

combinatietip:

Verdeel de marinade over 4 biefstukken. Laat minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Gril het vlees ca. 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.

combinatietip:

Lekker bij biefstuk, kip en vis.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.