Chi­michur­ri (Zuid-Ame­ri­kaan­se krui­den­sal­sa)

En óf hier kruiden in zitten: deze Zuid-Amerikaanse salsa bevat maar liefst 4 soorten, en dat proef je!

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans bijgerecht En óf hier kruiden in zitten: deze Zuid-Amerikaanse salsa bevat maar liefst 4 soorten, en dat proef je! 4 personen
3 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de peper met de knoflook, koriander, peterselie, oregano, munt, olie en rodewijnazijn in een hoge beker. Mix grof met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met zout.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 4 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Chimichurri (Zuid-Amerikaanse kruidensalsa)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­michur­ri (Zuid-Ame­ri­kaan­se krui­den­sal­sa)

1
1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 15 g koriander
  • 20 g platte peterselie
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 15 g verse munt
  • 6 el milde olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn

Doe de peper met de knoflook, koriander, peterselie, oregano, munt, olie en azijn in een hoge beker.

3
3

Mix grof met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.