Ge­pof­te ui­en met pe­ter­se­lie-an­sjo­vis­bo­ter

Zodra je de folie openvouwt, word je verrast door de heerlijke geuren. En dan heb je het nog niet eens geproefd!

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Zodra je de folie openvouwt, word je verrast door de heerlijke geuren. En dan heb je het nog niet eens geproefd! 4 personen
4 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • aluminiumfolie
  • vershoudfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de uien ongepeld kruislings in, maar laat aan de onderkant vastzitten. Leg elke ui op een stuk aluminiumfolie en bestrooi met de dille, peper en eventueel zout. Vouw de folie dicht tot pakketjes, zorg dat er geen lucht kan ontsnappen. Leg de pakketjes tussen de kooltjes van de barbecue en pof de ui in 45 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de ansjovis en knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de peterselie fijn en meng met de ansjovis en knoflook door de boter. Leg de boter op een stuk vershoudfolie en rol strak op tot een worstje. Leg 30 min. in de koelkast.
  3. Controleer of de uien gaar zijn. Dit is het geval als je er gemakkelijk een mes in kunt steken. Neem de pakketjes met een barbecuetang uit de kooltjes en leg op een schaal. Maak ze voorzichtig open. Let op, de stoom die vrijkomt is heet. Snijd voor elke ui een plakje van de boter en leg in de ui. Serveer de rest van de boter erbij.

variatietip:

De boter is ook lekker op gegrild vlees, zoals entrecote en kip.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gepofte uien met peterselie-ansjovisboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te ui­en met pe­ter­se­lie-an­sjo­vis­bo­ter

1
1
  • 4 rode uien

Steek de barbecue aan. Snijd de uien ongepeld kruislings in, maar laat aan de onderkant vastzitten.

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

2
2
  • 2 tl gedroogde dille

Leg elke ui op een stuk aluminiumfolie en bestrooi met de dille, peper en eventueel zout.

3
3

Vouw de folie dicht tot pakketjes, zorg dat er geen lucht kan ontsnappen. Leg de pakketjes tussen de kooltjes van de barbecue en pof de ui in 45 min. gaar.

4
4
  • 3 ansjovisfilets in olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 10 g platte peterselie
  • 50 g gezouten boter

Snijd ondertussen de ansjovis en knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de peterselie fijn en meng met de ansjovis en knoflook door de boter.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5

Leg de boter op een stuk vershoudfolie en rol strak op tot een worstje. Leg 30 min. in de koelkast.

6
6

Controleer of de uien gaar zijn. Dit is het geval als je er gemakkelijk een mes in kunt steken.

7
7

Neem de pakketjes met een barbecuetang uit de kooltjes en leg op een schaal. Maak ze voorzichtig open. Let op, de stoom die vrijkomt is heet.

8
8

Snijd voor elke ui een plakje van de boter en leg in de ui. Serveer de rest van de boter erbij.

variatietip:

De boter is ook lekker op gegrild vlees, zoals entrecote en kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.