Warm­ge­rook­te zalm in ho­ning-so­ja­ma­ri­na­de

Zelf zalm roken? Kan prima! Op de barbecue doe je dat met indirecte hitte.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Zelf zalm roken? Kan prima! Op de barbecue doe je dat met indirecte hitte. 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • schaal rooksnippers
  • 4 barbecuepennen of houten spiesen (30 min. geweekt in water)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de gember en snijd in de breedte in dunne plakjes. Doe in een kom. Snijd de knoflook fijn en voeg samen met de honing en sojasaus toe aan de gember. Roer door. Snijd de zalmfilet in blokjes van 2 cm en schep om met de honing-sojamarinade. Laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  2. Steek de barbecue aan. Week ondertussen de houtsnippers in het rookbakje in ruim water. Rijg de plakjes gember en blokjes zalm om en om aan de spiesen.
  3. Schuif de kolen als ze roodgloeiend zijn naar één kant van de barbecue. Giet de houtsnippers af, doe ze terug in het rookbakje en zet dit op de hete kolen. Plaats het rooster op de barbecue en leg de zalmspiesen op het deel van het rooster waar geen kolen onder liggen. Ze krijgen nu indirecte warmte. Wacht tot de houtsnippers gaan roken en plaats dan de deksel op de barbecue. Rook de zalm in ca. 10 min. bijna gaar.

combinatietip:

Lekker met knoflooksaus en een groene salade, het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

video

Ro­ken op de bar­be­cue

Instructievideo - 01:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 380 mg
Tags
Ook te zien in

Warmgerookte zalm in honing-sojamarinade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Warm­ge­rook­te zalm in ho­ning-so­ja­ma­ri­na­de

1
1
  • 4 cm verse gember

Schil de gember en snijd in de breedte in dunne plakjes. Doe in een kom.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 2 el vloeibare honing
  • 4 el sojasaus

Snijd de knoflook fijn en voeg samen met de honing en sojasaus toe aan de gember. Roer door.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 400 g zalmfilet

Snijd de zalmfilet in blokjes van 2 cm en schep om met de honing-sojamarinade. Laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast.

Marineren

Instructievideo

00:40 min.

4
4

Steek de barbecue aan.

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

5
5

Week ondertussen de houtsnippers in het rookbakje in ruim water. Rijg de plakjes gember en blokjes zalm om en om aan de spiesen.

6
6

Schuif de kolen als ze roodgloeiend zijn naar één kant van de barbecue. Giet de houtsnippers af, doe terug in het bakje en zet op de hete kolen.

7
7

Plaats het rooster op de barbecue en leg de zalmspiesen op het deel van het rooster waar geen kolen onder liggen. Ze krijgen nu indirecte warmte.

8
8

Wacht tot de houtsnippers gaan roken en plaats dan de deksel op de barbecue. Rook de zalm in ca. 10 min. bijna gaar.

Roken op de barbecue

Instructievideo

01:01 min.

combinatietip:

Lekker met knoflooksaus en een groene salade, het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.