Cris­py spek­lap­jes

Echte grillmasters geven hun speklapjes een beetje extra spice en bite.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Echte grillmasters geven hun speklapjes een beetje extra spice en bite. 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sushigember fijn en meng in een schaal met de char siu saus, chilivlokken en het limoensap. Voeg de speklapjes toe en laat minimaal 8 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  2. Steek de barbecue aan.
  3. Gril het vlees op de barbecue in ca.17 min. krokant en gaar. Keer regelmatig.

bereidingstip:

Geen barbecue? Je kunt het vlees ook in de grillpan bereiden.

variatietip:

Je kunt de sushigember en de char siu saus eventueel vervangen door 2-3 cm verse gember en 4 el zoete chilisaus.

combinatietip:

Lekker met gesneden bosui, geroosterd sesamzaad en partjes limoen.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 790 mg
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Crispy speklapjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cris­py spek­lap­jes

1
1
  • 1 el sushigember
  • 4 el char siu saus
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 el limoensap

Snijd de sushigember fijn en meng in een schaal met de char siu saus, chilivlokken en het limoensap.

2
2
  • 600 g speklapjes

Voeg de speklapjes toe en laat minimaal 8 uur afgedekt in de koelkast marineren.

3
3

Steek de barbecue aan.

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

4
4

Gril het vlees op de barbecue in ca.17 min. krokant en gaar. Keer regelmatig.

bereidingstip:

Geen barbecue? Je kunt het vlees ook in de grillpan bereiden.

variatietip:

Je kunt de sushigember en de char siu saus eventueel vervangen door 2-3 cm verse gember en 4 el zoete chilisaus.

combinatietip:

Lekker met gesneden bosui, geroosterd sesamzaad en partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.