Bief­stuk­spie­sen met spi­cy saus

Wie barbecue zegt, zegt spiesjes. Wil je je tafelgenoten verrassen, kies dan voor deze variant met Amsterdamse uien.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wie barbecue zegt, zegt spiesjes. Wil je je tafelgenoten verrassen, kies dan voor deze variant met Amsterdamse uien. 4 personen
3 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • 8 metalen spiesen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de biefstuk in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de knoflook fijn en meng met de tijm, paprikapoeder, peper en eventueel zout door de olie. Schep om met het vlees en laat 30 min. buiten de koelkast marineren.
  2. Laat ondertussen de paprika en uien uitlekken. Snijd de paprika in de lengte open en verwijder eventuele zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in lange repen van ca. 1 cm. Rol de repen op.
  3. Steek de barbecue aan. Rijg om en om een stukje biefstuk, een stukje paprika en een uitje aan een spies. Herhaal en maak zo nog 7 spiesen.
  4. Gril de biefstukspiesen in ca. 6 min. rosé vanbinnen en met mooie grillstrepen aan de buitenkant. Serveer met de spicy saus.

bereidingstip:

Je kunt de spiesen ook in de grillpan bereiden.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 580 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Biefstukspiesen met spicy saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk­spie­sen met spi­cy saus

1
1
  • 2 biefstukken
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el tijm
  • ½ el paprikapoeder
  • 2 el olijfolie

Snijd de biefstuk in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de knoflook fijn en meng met de tijm, paprikapoeder, peper en eventueel zout door de olie.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2

Schep de marinade om met het vlees en laat 30 min. buiten de koelkast marineren.

3
3
  • 295 g gegrilde rode paprika's
  • 340 g Amsterdamse uien

Laat ondertussen de paprika en uien uitlekken.

4
4

Snijd de paprika in de lengte open en verwijder eventuele zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in lange repen van ca. 1 cm. Rol de repen op.

5
5

Steek de barbecue aan. Rijg om en om een stukje biefstuk, een stukje paprika en een uitje aan een spies. Herhaal en maak zo nog 7 spiesen.

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

6
6
  • 4 el andalousesaus

Gril de biefstukspiesen in ca. 6 min. rosé vanbinnen en met mooie grillstrepen aan de buitenkant. Serveer met de spicy saus.

bereidingstip:

Je kunt de spiesen ook in de grillpan bereiden.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.