Surf & turf­bur­ger

Is het vlees? Is het vis? Sterker nog: het is allebei! En dat op één broodje.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Is het vlees? Is het vis? Sterker nog: het is allebei! En dat op één broodje. 4 personen
2 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de venkel in de lengte en snijd vervolgens in kwarten. Schaaf met de keukenmachine in dunne plakken.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het citroenrasp, 2 el citroensap en de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de venkel en laat 15 min. marineren.
  3. Snijd de broodjes doormidden en leg met de snijkanten op het rooster van de barbecue. Gril 1 min. of tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  4. Gril de burgers in ca. 15 min. gaar. Keer halverwege. Meng ondertussen de garnalen met de whiskysaus en snijd de dille grof.
  5. Meng de helft van de dille door de venkelsalade en verdeel over de onderkant van de broodjes. Leg er een Black Angus burger op en verdeel de garnalen met saus en de rest van de dille erover. Dek af met de bovenkant van het broodje en serveer direct.

variatietip:

Vervang de Black Angus burger eens door een pittige jalapeñoburger (AH Greenfields).

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.055 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Surf & turfburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Surf & turf­bur­ger

1
1
  • 1 venkelknol

Steek de barbecue aan. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol.

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

2
2

Halveer de venkel in de lengte en snijd vervolgens in kwarten. Schaaf met de keukenmachine in dunne plakken.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

3
3
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 2 el extra vierge olijfolie

Klop een dressing van het citroenrasp, 2 el citroensap en de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Schep de dressing door de venkel en laat 15 min. marineren.

6
6
  • 4 hamburgerbroodjes

Snijd de broodjes doormidden en leg met de snijkanten op het rooster van de barbecue. Gril 1 min. of tot er mooie grillstrepen ontstaan.

7
7
  • 4 Black Angus burgers
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 4 el whisky cocktailsaus
  • 15 g verse dille

Gril de burgers in ca. 15 min. gaar. Keer halverwege. Meng ondertussen de garnalen met de whiskysaus en snijd de dille grof.

8
8

Meng de helft van de dille door de venkelsalade en verdeel over de onderkant van de broodjes.

9
9

Leg er een Black Angus burger op en verdeel de garnalen met saus en de rest van de dille erover. Dek af met de bovenkant van het broodje en serveer.

variatietip:

Vervang de Black Angus burger eens door een pittige jalapeñoburger (AH Greenfields).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.