Brood­je sau­cijs met to­ma­ten­re­lish & ru­co­la

Broodje worst nieuwe stijl: met wasabirucola en gember én gegrild op de barbecue.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Broodje worst nieuwe stijl: met wasabirucola en gember én gegrild op de barbecue. 4 personen
3 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • aluminium grillbakje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember. Snijd elke tomaat in 8 parten.
  2. Verhit voor de tomatenrelish de olie in een vuurvaste steelpan of een aluminium bakje op de barbecue (in het midden) en bak de ui 1 min. Voeg de knoflook, gember en tomaat toe en breng aan de kook. Schuif de steelpan of het bakje naar de zijkant van de barbecue en laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de sojasaus en basterdsuiker toe en laat nog 2 min. zachtjes koken.
  3. Neem van het vuur. Halveer de limoen en pers de helft uit. Breng de tomatenrelish op smaak met het limoensap en eventueel zout.
  4. Halveer de worsten in de lengte en gril ze in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
  5. Snijd ondertussen de pistolets aan de bovenkant in, maar niet helemaal door. Verdeel de rucola erover. Leg 2 halve braadworsten in elke pistolet en schep er een flinke eetlepel tomatenrelish op. Serveer de rest erbij. Snijd de rest van de limoen in partjes en serveer erbij.

bereidingstip:

Je kunt de braadworsten ook in de grillpan bereiden en de tomatenrelish op het fornuis maken.

combinatietip:

De relish is ook lekker bij vis en gegrilde groenten.

bewaartip:

Je kunt de relish 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.380 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Broodje saucijs met tomatenrelish & rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je sau­cijs met to­ma­ten­re­lish & ru­co­la

1
1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 4 tomaten

Steek de barbecue aan. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember. Snijd elke tomaat in 8 parten.

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

2
2
  • 1 el olijfolie

Verhit voor de tomatenrelish de olie in een vuurvaste steelpan of een aluminium bakje op de barbecue (in het midden) en bak de ui 1 min.

3
3

Voeg de knoflook, gember en tomaat toe en breng aan de kook. Schuif naar de zijkant van de barbecue en laat 5 min. zachtjes koken.

4
4
  • 2 el sojasaus
  • 1 el donkere basterdsuiker

Voeg de sojasaus en basterdsuiker toe en laat nog 2 min. zachtjes koken.

5
5
  • 1 limoen

Neem van het vuur. Halveer de limoen en pers de helft uit. Breng de tomatenrelish op smaak met het limoensap en eventueel zout.

6
6
  • 4 runderbraadworsten

Halveer de worsten in de lengte en gril ze in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.

7
7
  • 4 witte pistolets
  • 40 g wasabirucola

Snijd ondertussen de pistolets aan de bovenkant in, maar niet helemaal door. Verdeel de rucola erover.

8
8

Leg 2 halve braadworsten in elke pistolet en schep er een flinke eetlepel tomatenrelish op. Serveer de rest erbij.

9
9

Snijd de rest van de limoen in partjes en serveer erbij.

bereidingstip:

Je kunt de braadworsten ook in de grillpan bereiden en de tomatenrelish op het fornuis maken.

combinatietip:

De relish is ook lekker bij vis en gegrilde groenten.

bewaartip:

Je kunt de relish 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.