Kip­spie­sen met pa­pri­ka

Een uurtje in de marinade, even op de barbecue en klaar is je smakelijke kipspies!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 185 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een uurtje in de marinade, even op de barbecue en klaar is je smakelijke kipspies! 4 personen
2 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • 12 metalen spiesen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng 4 el barbecuesaus en de sojasaus tot een marinade. Schep door de kipfilethaasjes. Laat afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
  2. Steek ondertussen de barbecue aan. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Verdeel de kip lethaasjes in 4 gelijke porties en leg ze per portie op elkaar op een snijplank. Leg steeds tussen 2 kiphaasjes 1 of 2 reepjes paprika. Steek door elke portie kip met paprika op 3 plaatsen 3 metalen spiesen. Gril de spiesen op de barbecue in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Bestrijk ze na 8 min. grilltijd met de rest van de barbecuesaus.
  3. Neem de spiesen van het vuur en snijd ze door, zodat je 3 losse spiesen krijgt. Bestrooi ze met het sesamzaad.

combinatietip:

Lekker met romesco. Kijk voor een recept elders op deze website.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kipspiesen met paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­spie­sen met pa­pri­ka

1
1
  • 4 el barbecuesaus
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 500 g kipfilethaasjes

Meng de barbecuesaus en sojasaus tot een marinade. Schep door de kipfilethaasjes. Laat afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast marineren.

2
2
  • 1 rode paprika

Steek ondertussen de barbecue aan. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3

Verdeel de kipfilethaasjes in 4 gelijke porties en leg ze per portie op een snijplank. Leg steeds tussen 2 kiphaasjes 1 of 2 reepjes paprika.

4
4

Steek door elke portie kip met paprika op 3 plaatsen 3 metalen spiesen. Gril de spiesen op de barbecue in 10 min. gaar.

5
5
  • 2 el barbecuesaus

Keer regelmatig. Bestrijk ze na 8 min. grilltijd met de barbecuesaus.

6
6
  • 1 tl sesamzaad

Neem de spiesen van het vuur en snijd ze door, zodat je 3 losse spiesen krijgt. Bestrooi ze met het sesamzaad.

combinatietip:

Lekker met romesco. Kijk voor een recept elders op deze website.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.