Pas­ta-ven­kel-spi­na­zie­sa­la­de met chi­po­la­ta

Pasta is koud minstens zo lekker. Proef zelf maar in deze salade met venkel en chipolataworstjes.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta is koud minstens zo lekker. Proef zelf maar in deze salade met venkel en chipolataworstjes. 4 personen
2 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een ruime schaal. Snijd ondertussen de onderkant en een klein stukje van de bovenkant van de venkel. Snijd de knollen in dunne partjes en doe in een kom. Pel de uien, snijd in partjes en voeg toe aan de venkel. Besprenkel met 2 el olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de venkel en ui in 2 delen in 8 min. per deel beetgaar.
  2. Verwijder ondertussen het vel van de worstjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het worstvlees in 6 min. bruin en gaar. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in stukjes. Meng de venkel, ui en het worstvlees samen met de pesto en de crème fraîche door de pasta. Snijd de spinazie grof en meng erdoor. Lekker met vers basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 825 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pasta-venkel-spinaziesalade met chipolata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta-ven­kel-spi­na­zie­sa­la­de met chi­po­la­ta

1
1
  • 300 g fusilli

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een ruime schaal.

2
2
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de onderkant en een klein stukje van de bovenkant van de venkel. Snijd de knollen in dunne partjes en doe in een kom.

3
3
  • 2 rode uien
  • 2 el milde olijfolie

Pel de uien, snijd in partjes en voeg toe aan de venkel. Besprenkel met de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de venkel en ui in 2 delen in 8 min. per deel beetgaar.

4
4
  • 225 g varkenschipolata's
  • 1 el milde olijfolie

Verwijder ondertussen het vel van de worstjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het worstvlees in 6 min. bruin en gaar.

5
5

Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in stukjes.

6
6
  • 1 potje rode pesto
  • 200 g crème fraîche
  • 300 g spinazie

Meng de venkel, ui en het worstvlees samen met de pesto en de crème fraîche door de pasta. Snijd de spinazie grof en meng erdoor. Lekker met vers basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.