Pap­par­del­le met to­ma­ten-ge­hakt­saus

Wedden dat (ook) je kinderen staan te juichen in de keuken?

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Wedden dat (ook) je kinderen staan te juichen in de keuken? 4 personen
2 27

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. op middelhoog vuur rul. Voeg de pastasaus toe en verwarm nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de uien in dunne ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 5 min. op laag vuur.
  2. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de tomaten in partjes. Meng de pappardelle door de saus en verdeel over de borden. Verdeel de ui, tuinerwten en tomaat erover. Schaaf de kaas erboven. Serveer direct.

combinatietip:

Extra smaak? Bestrooi dit gerecht met wat in reepjes gesneden basilicum.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 930 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pappardelle met tomaten-gehaktsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­par­del­le met to­ma­ten-ge­hakt­saus

1
1
  • 1 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. op middelhoog vuur rul.

2
2
  • 780 g pastasaus basis kappertjes en oregano

Voeg de pastasaus toe en verwarm nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 rode uien
  • 1 el olijfolie

Snijd ondertussen de uien in dunne ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 5 min. op laag vuur.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 300 g tuinerwten

Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 250 g verse pappardelle
  • 280 g tastytom-trostomaten

Kook ondertussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de tomaten in partjes.

6
6
  • 50 g Parmezaanse kaas

Meng de pappardelle door de saus en verdeel over de borden. Verdeel de ui, tuinerwten en tomaat erover. Schaaf de kaas erboven. Serveer direct.

combinatietip:

Extra smaak? Bestrooi dit gerecht met wat in reepjes gesneden basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.