Avo­ca­do­sa­la­de met aard­bei­en, fram­bo­zen en fe­ta

Een mooie verzameling zachte smaken, die een opkikker krijgen door de limoen en feta.

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een mooie verzameling zachte smaken, die een opkikker krijgen door de limoen en feta. 4 personen
4 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zeef
  • rasp
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Was ondertussen de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in kwarten. Snijd de avocado overlangs door midden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in reepjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de mayonaise tot een limoendressing. Snijd de feta in blokjes.
  2. Verdeel de veldsla over een platte schaal. Verdeel de bonen, aardbeien, avocado, feta en frambozen erover. Besprenkel met de limoendressing. Maal er wat verse peper over. Verhit de grillpan. Snijd het brood in 8 sneetjes. Gril 4 sneetjes 4 min. Keer halverwege. Gril zo nog 4 sneetjes. Serveer de salade met het brood.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 790 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Avocadosalade met aardbeien, frambozen en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Avo­ca­do­sa­la­de met aard­bei­en, fram­bo­zen en fe­ta

1
1
  • 255 g reuzenbonen
  • 250 g aardbeien

Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Was ondertussen de aardbeien en verwijder de kroontjes.

2
2
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in reepjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

3
3
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit.

4
4
  • 2 el mayonaise
  • 150 g feta

Meng het limoenrasp en -sap met de mayonaise tot een limoendressing. Snijd de feta in blokjes.

5
5
  • 75 g veldsla
  • 125 g frambozen

Verdeel de veldsla over een platte schaal. Verdeel de bonen, aardbeien, avocado, feta en frambozen erover.

6
6

Besprenkel met de limoendressing. Maal er wat verse peper over.

7
7
  • 1 speltbrood

Verhit de grillpan. Snijd het brood in 8 sneetjes. Gril 4 sneetjes 4 min. Keer halverwege. Gril zo nog 4 sneetjes. Serveer de salade met het brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.