Ge­gril­de spek­lap­jes met ge­pof­te aard­ap­pel en to­ma­ten­sa­la­de

De smaak van een zomerse avond: lekkers van de grill.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De smaak van een zomerse avond: lekkers van de grill. 4 personen
4 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardappelen, halveer (met schil) in de lengte en verpak ze per stuk in aluminiumfolie. Pof de aardappelen in ca. 30 min gaar.
  2. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de maiskolven 10 min. Giet af, laat goed uitlekken en halveer de kolven.
  3. Pel ondertussen de uien, halveer en snijd in halve ringen. Doe in een kom, giet er kokend water over en laat staan tot gebruik. Was de tomaten en snijd in blokjes.
  4. Meng ⅓ van de olie met de picadillo, peper en eventueel zout en bestrijk de speklapjes met de marinade. Verhit de grillpan en gril de speklapjes 15 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de grillpan opnieuw en gril de maiskolven in 6 min. rondom goudbruin.
  6. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Laat de ui uitlekken en meng met de tomaten, ⅓ van de peterselie, de azijn en de rest van de olie door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Meng de rest van de peterselie met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  8. Verwijder voorzichtig de folie van de aardappelen en verdeel ze over de borden. Schep de peterseliecrème over de aardappelen en verdeel de speklapjes, mais en tomatensalade over de borden.

bereidingstip:

Je kunt de speklapjes, aardappelen en maiskolven natuurlijk ook op de barbecue bereiden.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

video

Aard­ap­pel pof­fen

Instructievideo - 01:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 105 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Gegrilde speklapjes met gepofte aardappel en tomatensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de spek­lap­jes met ge­pof­te aard­ap­pel en to­ma­ten­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 grote pofaardappelen

Was de aardappelen, halveer (met schil) in de lengte en verpak ze per stuk in aluminiumfolie. Pof de aardappelen in ca. 30 min gaar.

3
3
  • 2 maiskolven

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de maiskolven 10 min. Giet af, laat goed uitlekken en halveer de kolven.

4
4
  • 2 rode uien

Pel ondertussen de uien, halveer en snijd in halve ringen. Doe in een kom, giet er kokend water over en laat staan tot gebruik.

5
5
  • 5 trostomaten

Was de tomaten en snijd in blokjes.

6
6
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl picadillo
  • 500 g scharrelspeklapjes

Meng de olie met de picadillo, peper en eventueel zout en bestrijk de speklapjes met de marinade.

7
7

Verhit de grillpan en gril de speklapjes 15 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

8
8
  • 15 g krulpeterselie

Verhit de grillpan opnieuw en gril de maiskolven in 6 min. rondom goudbruin. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

9
9
  • 1 el azijn
  • 2 el olijfolie

Laat de ui uitlekken en meng met de tomaten, ⅓ van de peterselie, de azijn en olie door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 200 g crème fraîche

Meng de rest van de peterselie met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Verwijder voorzichtig de folie van de aardappelen en verdeel ze over de borden.

12
12

Schep de peterseliecrème over de aardappelen en verdeel de speklapjes, mais en tomatensalade over de borden.

bereidingstip:

Je kunt de speklapjes, aardappelen en maiskolven natuurlijk ook op de barbecue bereiden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.