Wen­tel­teef­jes met ge­ma­ri­neer­de aard­bei­en

Door de aardbeien te marineren in limoensap met basilicum worden ze nog lekkerder.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Door de aardbeien te marineren in limoensap met basilicum worden ze nog lekkerder. 4 personen
4 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien en meng ze met het limoenrasp en -sap, het basilicum en de poedersuiker. Laat 10 min. marineren. Klop ondertussen de eieren in een diep bord los met de melk en kaneelsuiker.
  2. Wentel het brood in het ei-melkmengsel en laat het erin liggen, zodat het brood het mengsel kan opnemen. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak het brood in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Serveer de wentelteefjes met de gemarineerde aardbeien.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 310 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Wentelteefjes met gemarineerde aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wen­tel­teef­jes met ge­ma­ri­neer­de aard­bei­en

1
1
  • 1 limoen
  • 7½ g basilicum

Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes.

2
2
  • 250 g aardbeien
  • 1 el poedersuiker

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien en meng ze met het limoenrasp en -sap, het basilicum en de poedersuiker. Laat 10 min. marineren.

3
3
  • 2 eieren
  • 150 ml volle melk
  • 1 el kaneelsuiker

Klop ondertussen de eieren in een diep bord los met de melk en kaneelsuiker.

Eiwit kloppen

Instructievideo

00:44 min.

4
4
  • 4 sneetjes brioche

Wentel het brood in het ei-melkmengsel en laat het erin liggen, zodat het brood het mengsel kan opnemen.

5
5
  • 40 g boter

Verhit de boter in een grote koekenpan en bak het brood in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.

6
6

Serveer de wentelteefjes met de gemarineerde aardbeien.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.