Pi­ta's met steak tar­taar, sla en pa­pri­kasal­sa

Gegrilde steak tartaar op een broodje met een fris-pittige salsa. Lekkere combi!

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Gegrilde steak tartaar op een broodje met een fris-pittige salsa. Lekkere combi! 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper en snijd de peper in flinterdunne ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers de helft uit. Meng de paprika, ui, peterselie, jalapeñopeper, het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout in een kom tot een salsa.
  2. Bestrooi de tartaar met het selderiezout en peper. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees 12 min. Keer halverwege. Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng de sla met de sladressing. Snijd de tartaar in plakjes. Snijd de broodjes open en vul elk broodje met wat sla, de tartaar en 2 el salsa. Serveer direct met de rest van de sla en salsa er apart bij.

variatietip:

In plaats van steak tartaar kun je ook rundertartaar gebruiken.

combinatietip:

Lekker met verkruimelde feta en gegrilde maiskolven, het recept is dan niet meer lactosevrij.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.630 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta's met steak tar­taar, sla en pa­pri­kasal­sa

1
1
  • 1 groene paprika

Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 1 kleine rode ui
  • 10 g peterselie
  • 1 jalapeñopeper

Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper en snijd de peper in flinterdunne ringetjes.

3
3
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers de helft uit.

4
4

Meng de paprika, ui, peterselie, jalapeñopeper, het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout in een kom tot een salsa.

5
5
  • 4 steaks tartaar
  • 2 tl selderiezout

Bestrooi de tartaar met het selderiezout en peper. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees 12 min. Keer halverwege.

6
6
  • 4 grote pitabroodjes
  • 300 g gemengde sla
  • 4 el sladressing naturel

Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng de sla met de sladressing.

7
7

Snijd de tartaar in plakjes. Snijd de broodjes open en vul elk broodje met wat sla, de tartaar en 2 el salsa.

8
8

Serveer direct met de rest van de sla en salsa er apart bij.

variatietip:

In plaats van steak tartaar kun je ook rundertartaar gebruiken.

combinatietip:

Lekker met verkruimelde feta en gegrilde maiskolven, het recept is dan niet meer lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.