Pit­ti­ge cur­ry met kip en groe­ne groen­ten

Pittige curry met romige kokosmelk en groene groenten voor een extra kleurboost.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Pittige curry met romige kokosmelk en groene groenten voor een extra kleurboost. 2 personen
3 40

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. koken. Giet af en laat tot gebruik afgedekt staan.
  2. Maak ondertussen de uien schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de ui en kipreepjes toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg de kokosmelk en doperwten toe en breng het geheel aan de kook. Laat op laag vuur 6 min. stoven.
  3. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng eventueel op smaak met zout.
  4. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop.

variatietip:

Liever een iets minder pittige variant? Halveer dan de hoeveelheid currypasta.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 37 2016

Pittige curry met kip en groene groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge cur­ry met kip en groe­ne groen­ten

1
1

Breng een pan ruim water aan de kook.

2
2
  • 150 g witte rijst

Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. koken.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3

Giet af en laat tot gebruik afgedekt staan.

4
4
  • 2 uien
  • ½ el olijfolie
  • 35 g groene currypasta

Maak ondertussen de uien schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur.

5
5
  • 200 g kipdijfiletreepjes

Voeg de ui en kipreepjes toe en bak al omscheppend 3 min.

6
6
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 g verse doperwten

Voeg de kokosmelk en doperwten toe en breng het geheel aan de kook. Laat op laag vuur 6 min. stoven.

7
7
  • 100 g babyspinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng eventueel op smaak met zout.

8
8

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop.

variatietip:

Liever een iets minder pittige variant? Halveer dan de hoeveelheid currypasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.