Steak de boeuf met to­ma­ten­ta­pe­na­de en ho­me­ma­de fri­tes

Frites van gewone én zoete aardappel! Lekker met frisse rauwkostsalade.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Frites van gewone én zoete aardappel! Lekker met frisse rauwkostsalade. 4 personen
4 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen beide soorten aardappelen schoon en snijd de vastkokende aardappelen in de lengte in frites. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 1 el olie en peper en eventueel zout. Rooster ze in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de zoete aardappelen in de lengte in frites, schep ze om met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg ze na 10 min. bij de aardappelen op de bakplaat.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de steak de boeuf in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Was de sla en snijd in dunne reepjes. Meng de sla met de komkommer en de rauwkost.
  4. Klop een dressing van de mayonaise, de mosterd en het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de salade.
  5. Doe de tomaatjes met 2 el olie uit het potje in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  6. Serveer de steaks met de frites en de salade. Verdeel de tomatentapenade over de steaks.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Tip:

Frites gemaakt van zoete aardappel zijn minder krokant dan die van gewone aardappel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 890 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 50 2016, Allerhande Box

Steak de boeuf met tomatentapenade en homemade frites

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak de boeuf met to­ma­ten­ta­pe­na­de en ho­me­ma­de fri­tes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g zoete bakaardappelen
  • 500 g vastkokende aardappelen

Boen beide soorten aardappelen schoon en snijd de vastkokende aardappelen in de lengte in frites.

3
3
  • 1 el olijfolie

Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de olie en peper en eventueel zout.

4
4

Rooster ze in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

5
5
  • 1 el olijfolie

Snijd ondertussen de zoete aardappelen in de lengte in frites, schep ze om met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

6
6

Leg ze na 10 min. bij de aardappelen op de bakplaat.

7
7
  • 1 el olijfolie
  • 4 steaks de boeuf

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de steak de boeuf in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.

8
8
  • 1 komkommer

Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise).

9
9
  • 1 krop romainesla
  • 150 g Hollandse rauwkost

Was de sla en snijd in dunne reepjes. Meng de sla met de komkommer en de rauwkost.

10
10
  • 2 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 2 el kraanwater

Klop een dressing van de mayonaise, de mosterd en het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de salade.

11
11
  • 180 g halfgedroogde zontomaatjes

Doe de tomaatjes met 2 el olie uit het potje in een hoge beker of in het bakje van de staafmixer en pureer tot een grove tapenade met de staafmixer.

12
12

Serveer de steaks met de frites en de salade. Verdeel de tomatentapenade over de steaks.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.