Ro­mi­ge pap­par­del­le met Ita­li­aan­se roer­bak & knof­look-tijm­kip

In een handomdraai op en top Italië op tafel.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht In een handomdraai op en top Italië op tafel. 2 personen
3 16

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Ris de takjes van de tijm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kiphaasjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Voeg de laatste 2 min. de tijm en de helft van de knoflook toe. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de rest van de knoflook en roerbakgroente, behalve de spinazie, ca. 3 min. Blus af met de slagroom en laat 3 min. stoven. Schep op het laatst de spinazie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schep de pasta door de saus en voeg eventueel wat kookvocht toe. Verdeel over de borden en verdeel de kiphaasjes erover. Snijd de citroen in parten en serveer erbij.

serveertip:

garneer met een extra takje tijm

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 285 mg
  • vezels 9 g
Tags

Romige pappardelle met Italiaanse roerbak & knoflook-tijmkip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge pap­par­del­le met Ita­li­aan­se roer­bak & knof­look-tijm­kip

1
1
  • 150 g pappardelle
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes tijm

Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Ris de takjes van de tijm.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 250 g kipfilethaasjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kiphaasjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

3
3

Voeg de laatste 2 min. de tijm en de helft van de knoflook toe. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente venkel-asperge
  • 1 el olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de rest van de knoflook en roerbakgroente, behalve de spinazie, ca. 3 min.

5
5
  • 125 ml slagroom

Blus af met de slagroom en laat 3 min. stoven. Schep op het laatst de spinazie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

6
6

Schep de pasta door de saus en voeg eventueel wat kookvocht toe. Verdeel over de borden en verdeel de kiphaasjes erover.

7
7
  • ½ citroen

Snijd de citroen in parten en serveer erbij.

serveertip:

garneer met een extra takje tijm

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.