Ge­mar­mer­de cho­co-aard­bei­en

Kleine moeite, groots effect: met deze bonbons is het net of je in een restaurant zit. Eet ze als toetje of als lekkernij bij koffie of thee.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Kleine moeite, groots effect: met deze bonbons is het net of je in een restaurant zit. Eet ze als toetje of als lekkernij bij koffie of thee. 4 personen
3 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de pure en witte chocolade in stukjes en doe in aparte hittebestendige kommen die in een pan passen. Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal met pure chocolade erop en laat smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt. Neem zodra de chocolade gesmolten is, de schaal van de pan en smelt de witte chocolade op dezelfde manier.
  2. Was ondertussen de aardbeien en dep ze droog met keukenpapier. Laat de kroontjes zitten.
  3. Doe de gesmolten witte chocolade bij de pure chocolade en roer één keer door. Zo zijn ze wel gemengd, maar niet volledig.
  4. Haal de aardbeien met een draaiende beweging door het chocolademengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de chocolade in 30 min. helemaal hard worden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 29 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gemarmerde choco-aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­mar­mer­de cho­co-aard­bei­en

1
  • 100 g pure chocolade 72%
  • 50 g witte chocolade

Breek de pure en witte chocolade in stukjes en doe in aparte hittebestendige kommen die in een pan passen.

2

Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal met pure chocolade erop en laat smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt.

3

Neem zodra de chocolade gesmolten is, de schaal van de pan en smelt de witte chocolade op dezelfde manier.

4
  • 250 g aardbeien

Was ondertussen de aardbeien en dep ze droog met keukenpapier. Laat de kroontjes zitten.

5

Doe de gesmolten witte chocolade bij de pure chocolade en roer één keer door. Zo zijn ze wel gemengd, maar niet volledig.

6

Haal de aardbeien met een draaiende beweging door het chocolademengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

7

Laat de chocolade in 30 min. helemaal hard worden. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.