Oos­ter­se var­kens­fi­let­reep­jes met groe­ne roer­bak en rijst

De smaakmakers in dit verrukkelijke wokgerecht: kokos, sesam en gember.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht De smaakmakers in dit verrukkelijke wokgerecht: kokos, sesam en gember. 4 personen
4 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe. Laat op laag vuur 10 min. koken met de deksel op de pan. Giet af en laat tot gebruik afgedekt staan.
  2. Bestrijk de filetlapjes met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril het vlees in 10 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.
  3. Breng ondertussen nog een pan met water aan de kook. Was de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Schil de stronk met een dunschiller en snijd in stukjes. Doe zodra het water kookt alle broccoli in de pan en kook in 4 min. beetgaar. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.
  4. Verhit een wok of hapjespan en rooster de kokos in 2-3 min. goudbruin op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Verhit de sesamolie in de wok of hapjespan. Roerbak de broccoli, sojabonen, gember en de sojasaus 2 min. Meng de rijst erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de kokos en het sesamzaad. Snijd de koriander grof. Snijd de filetlapjes in reepjes. Verdeel de rijst over de kommen en leg het vlees erop. Bestrooi met de koriander.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 460 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Oosterse varkensfiletreepjes met groene roerbak en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se var­kens­fi­let­reep­jes met groe­ne roer­bak en rijst

1
1
  • 300 g basmatirijst

Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe.

2
2

Laat op laag vuur 10 min. koken met de deksel op de pan. Giet af en laat tot gebruik afgedekt staan.

3
3
  • 2 schalen varkensfiletlapjes
  • 2 el (olijf)olie

Bestrijk de filetlapjes met de olie en bestrooi met peper en zout.

4
4

Verhit de grillpan en gril het vlees in 10 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.

5
5
  • 500 g broccoli

Breng ondertussen nog een pan met water aan de kook. Was de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Schil de stronk met een dunschiller en snijd in stukjes.

6
6

Doe zodra het water kookt alle broccoli in de pan en kook in 4 min. beetgaar. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.

7
7
  • ½ bakje gemalen kokos

Verhit een wok of hapjespan en rooster de kokos in 2-3 min. goudbruin op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

8
8
  • 2 el sesamolie
  • 175 g sojabonen
  • 1 el verse gember
  • 3 el Japanse sojasaus

Verhit de sesamolie in de wok of hapjespan. Roerbak de broccoli, sojabonen, gember en de sojasaus 2 min.

9
9
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 1 el geroosterd zwart sesamzaad
  • 15 g koriander

Meng de rijst erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de kokos en het sesamzaad. Snijd de koriander grof.

10
10

Snijd de filetlapjes in reepjes. Verdeel de rijst over de kommen en leg het vlees erop. Bestrooi met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.