Mi­ni­pav­lo­va’s met aard­bei­en & le­mon­curd

Dat presenteert leuk als dessert, deze minitaartjes met een zoete bodem van eiwit, suiker en citroen. Frisse verrassing: Griekse yoghurt.

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 200 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 1 u. 15 min. oventijd
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Dat presenteert leuk als dessert, deze minitaartjes met een zoete bodem van eiwit, suiker en citroen. Frisse verrassing: Griekse yoghurt. 12 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Doe het eiwit in een vetvrije, droge kom en klop met een mixer schuimig.
  2. Voeg de suiker al kloppend beetje bij beetje toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Zeef de maizena en het zout boven de kom en voeg het citroenrasp en een ½ el citroensap toe. Klop alles met de mixer door elkaar.
  3. Plak het bakpapier met wat eiwit vast op 2 bakplaten, dan schuift het niet. Schep op elke bakplaat 6 hoopjes eiwit en maak een kuiltje in het midden. Bak de pavlova’s in de oven in ca. 1 uur en 15 min. gaar. Zet de oven uit en laat nog 1 uur in de gesloten oven staan. Neem eruit en laat in 1 uur afkoelen.
  4. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de grote in stukken. Verdeel de Griekse yoghurt over de bodems van de pavlova’s en schep de lemoncurd erop. Verdeel de aardbeien en blauwe bessen erover en serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt de pavlova’s 2 dagen van tevoren bereiden t/m het afbakken in de oven. Bewaar in een luchtdichte trommel of afgedekt met aluminiumfolie buiten de koelkast. Ga vlak voor het serveren verder met de overige stappen.

combinatietip:

Lekker met een paar blaadjes munt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Minipavlova’s met aardbeien & lemoncurd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­pav­lo­va’s met aard­bei­en & le­mon­curd

1

Verwarm de oven voor op 100 °C.

2
  • 1 citroen
  • 250 g eiwit

Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Doe het eiwit in een vetvrije, droge kom en klop met een mixer schuimig.

3
  • 320 g witte basterdsuiker

Voeg de suiker al kloppend beetje bij beetje toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt.

4
  • ½ el maizena
  • 1 mespunt zout

Zeef de maizena en het zout boven de kom en voeg het citroenrasp en ½ el citroensap toe. Klop alles met de mixer door elkaar.

5

Plak het bakpapier met wat eiwit vast op 2 bakplaten, dan schuift het niet. Schep op elke bakplaat 6 hoopjes eiwit en maak een kuiltje in het midden.

6

Bak de pavlova’s in de oven in ca. 1 uur en 15 min. gaar. Zet de oven uit en laat nog 1 uur in de gesloten oven staan. Neem eruit en laat in 1 uur afkoelen.

7
  • 250 g aardbeien
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 160 g lemon curd

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de grote in stukken. Verdeel de Griekse yoghurt over de bodems van de pavlova’s en schep de lemoncurd erop.

8
  • 300 g blauwe bessen

Verdeel de aardbeien en blauwe bessen erover en serveer direct. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt de pavlova’s 2 dagen van tevoren bereiden t/m het afbakken in de oven. Bewaar in een luchtdichte trommel of afgedekt met aluminiumfolie buiten de koelkast. Ga vlak voor het serveren verder met de overige stappen.

combinatietip:

Lekker met een paar blaadjes munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.