Ba­sis­bouil­lon

Deze bouillon is dé basis voor gerechten voor je kleintje.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Deze bouillon is dé basis voor gerechten voor je kleintje. 15 stuks
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zeef

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de winterpeen en snijd hem in blokjes. Was de bosui en snijd de groene delen in stukjes. Doe de groenten en kip in een pan en voeg 1.5 liter water toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 45 min. zachtjes koken. Zeef de bouillon en gooi de groenten weg. Gebruik het kippenvlees voor een ander gerecht.
  2. Laat de bouillon afkoelen, giet in kleine bakjes of ijsblokzakjes en bewaar in de vriezer. Zo heb je altijd een smakelijke bouillon om groenten in te koken of hapjes mee te verdunnen.

variatietip:

Vervang de kipdijfilet door wat runderschenkel of kippenpoot zonder vel. De botten uit vlees en kip verrijken de bouillon met stoffen die de darmwand van je kind helpen opbouwen.

Tip:

Vervang de bouillon in recepten niet door bouillon van een tablet, wat die is (zeker voor baby's en peuters) veel te zout. Gebruik als je geen bouillon hebt gemaakt, water om mee te koken en opvolgmelk of moedermelk om eventueel mee te verdunnen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 10 kcal
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0,5 g
  • natrium 5 mg
Tags

Basisbouillon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­sis­bouil­lon

1
1
  • 1 grote winterpeen
  • 2 bosuitjes

Schil de winterpeen en snijd hem in blokjes. Was de bosui en snijd de groene delen in stukjes.

2
2
  • 1 kipdijfilet
  • 1½ liter water

Doe de groenten en kip in een pan en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 45 min. zachtjes koken.

3
3

Zeef de bouillon en gooi de groenten weg. Gebruik het kippenvlees voor een ander gerecht.

4
4

Laat de bouillon afkoelen, giet in kleine bakjes of ijsblokzakjes en bewaar in de vriezer. Zo heb je altijd een smakelijke bouillon om groenten in te koken of hapjes mee te verdunnen.

variatietip:

Vervang de kipdijfilet door wat runderschenkel of kippenpoot zonder vel. De botten uit vlees en kip verrijken de bouillon met stoffen die de darmwand van je kind helpen opbouwen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.