Ho­me­ma­de vis­sticks met ra­vi­got­te­saus en aard­ap­pel­rui­ten

De zachte smaak van de gebakken vis matcht goed met de frisse saus.

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De zachte smaak van de gebakken vis matcht goed met de frisse saus. 4 personen
4 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze in de lengte. Snijd in elke aardappelhelft een ruitpatroon van een ½ cm diep. Leg de aardappelhelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met 1 el olie en bestrooi ze met zout naar smaak. Rooster ze in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  2. Breng ondertussen een pan water met eventueel wat zout aan de kook. Was de broccoli, verdeel in kleine roosjes en kook in 4 min. beetgaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan.
  3. Snijd ondertussen de pangasiusfilet in 8 repen van 3 cm breed en bestrooi met peper en zout. Roer de eieren los in een diep bord en strooi de panko in een ander diep bord. Haal de vis eerst door het ei en vervolgens door de panko.
  4. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de helft van de vissticks in 5 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan, leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de olie en vissticks.
  5. Meng de yoghurt, augurkenblokjes en mayonaise tot een ravigottesaus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Verdeel de vissticks, aardappelen en broccoli over de borden en serveer met de ravigottesaus.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Trio Chard Pinot Grigio Pinot Blanc Reserva.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 745 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 40 2016

Homemade vissticks met ravigottesaus en aardappelruiten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­me­ma­de vis­sticks met ra­vi­got­te­saus en aard­ap­pel­rui­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 vastkokende aardappelen

Boen de aardappelen schoon en halveer ze in de lengte. Snijd in elke aardappelhelft een ruitpatroon van een ½ cm diep.

3
3
  • 1 el (olijf)olie

Leg de aardappelhelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met de olie en bestrooi ze met zout naar smaak.

4
4

Rooster ze in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

5
5

Breng ondertussen een pan water met eventueel wat zout aan de kook.

6
6
  • 600 g broccoli

Was de broccoli, verdeel in kleine roosjes en kook in 4 min. beetgaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan.

7
7
  • 525 g pangasiusfilets

Snijd ondertussen de pangasiusfilet in 8 repen van 3 cm breed en bestrooi met peper en zout.

8
8
  • 2 eieren
  • 100 g panko

Roer de eieren los in een diep bord en strooi de panko in een ander diep bord. Haal de vis eerst door het ei en vervolgens door de panko.

9
9
  • 2 el (olijf)olie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de helft van de vissticks in 5 min. rondom goudbruin en gaar.

10
10
  • 2 el (olijf)olie

Neem uit de pan, leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de olie en vissticks.

11
11
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 6 el augurkenblokjes
  • 2 el mayonaise

Meng de yoghurt, augurkenblokjes en mayonaise tot een ravigottesaus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

12
12

Verdeel de vissticks, aardappelen en broccoli over de borden en serveer met de ravigottesaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.