Ver­se pas­ta met kro­kan­te cop­pa di Par­ma

De heerlijke rucola-olijven-knoflooktapenade maak je gemakkelijk zelf.

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De heerlijke rucola-olijven-knoflooktapenade maak je gemakkelijk zelf. 4 personen
3 50

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de coppa di Parma in delen elk in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zitten.
  2. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd grof. Laat de olijven uitlekken en snijd de helft van de rucola grof. Doe de knoflook, olijven en gesneden rucola met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove tapenade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Halveer de tomaatjes. Was de courgettes en snijd met de kaasschaaf in de lengte in linten. Bak de tomaten met peper en eventueel zout 4 min. in het achtergebleven bakvet.
  4. Kook ondertussen de pasta 4 min. in de pan met kokend water. Doe de courgettelinten in een vergiet en giet de pasta erboven af. Vang een kopje kookvocht op.
  5. Meng de tapenade door de pasta en courgette en voeg eventueel wat kookvocht toe om het iets smeuïger te maken. Meng de tomaten en de rest van de rucola erdoor. Verdeel over diepe borden en breek de krokante Coppa erboven.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Settesoli Syrah Nero d'Avola.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.660 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 38 2016

Verse pasta met krokante coppa di Parma

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se pas­ta met kro­kan­te cop­pa di Par­ma

1
1

Breng een grote pan water met wat zout aan de kook.

2
2
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 pakje Coppa di Parma

Verhit de olie in een koekenpan en bak de coppa di Parma in delen elk in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Keer halverwege.

3
3

Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zitten.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g olijven met citroen
  • 75 g rucola

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd grof. Laat de olijven uitlekken en snijd de helft van de rucola grof.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 2 el (olijf)olie

Doe de knoflook, olijven en gesneden rucola met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove tapenade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 500 g cherrytomaten
  • 2 courgettes

Halveer de tomaatjes. Was de courgettes en snijd met de kaasschaaf in de lengte in linten.

7
7

Bak de tomaten met peper en eventueel zout 4 min. in het achtergebleven bakvet.

8
8
  • 500 g verse spaghetti

Kook ondertussen de pasta 4 min. in de pan met kokend water. Doe de courgettelinten in een vergiet en giet de pasta erboven af. Vang een kopje kookvocht op.

9
9

Meng de tapenade door de pasta en courgette en voeg eventueel wat kookvocht toe om het iets smeuïger te maken.

10
10

Meng de tomaten en de rest van de rucola erdoor. Verdeel over diepe borden en breek de krokante Coppa erboven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.