Ge­krui­de kip­pen­vleu­gels met groen­ten uit de oven

Zoet, kruidig en fris tegelijk. En: de oven doet het meeste werk.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zoet, kruidig en fris tegelijk. En: de oven doet het meeste werk. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Was de venkel en snijd de harde onderkant eraf, halveer en verwijder de harde kern. Snijd in parten van 2 cm. Pel de uien en snijd elke ui in 6 parten. Schil de gember en snijd fijn. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen van 1 cm. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Pers de vrucht uit.
  2. Verdeel de groenten gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Doe de kip met de gember, het sinaasappelsap en -rasp, de chilisaus, peper en een ½ tl zout in een kom en schep om. Verdeel de kip en de aanhangende marinade over de groenten. Zet de bakplaat in het midden van de oven en rooster de kip met de groenten in ca. 30 min. gaar. Keer de kip halverwege.
  3. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe. Kook de rijst 8 min., giet af en laat afgedekt staan tot de kip gaar is.
  4. Schep de rijst op een platte schaal en verdeel de groenten, kip en marinade erover. Lekker met extra chilisaus.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Wild Pig Syrah rosé.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 325 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Gekruide kippenvleugels met groenten uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­krui­de kip­pen­vleu­gels met groen­ten uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 2 venkelknollen

Was de venkel en snijd de harde onderkant eraf, halveer en verwijder de harde kern. Snijd in parten van 2 cm.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

3
3
  • 2 rode uien
  • 4 cm verse gember

Pel de uien en snijd elke ui in 6 parten. Schil de gember en snijd fijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 1 sinaasappel

Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen van 1 cm. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Pers de vrucht uit.

5
5
  • 2 el (arachide)olie

Verdeel de groenten gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout.

6
6
  • 1050 g scharrel kippenvleugels
  • 4 el zoete chilisaus

Doe de kip met de gember, het sinaasappelsap en -rasp, de chilisaus, peper en een ½ tl zout in een kom en schep om.

7
7

Verdeel de kip en de aanhangende marinade over de groenten. Zet de bakplaat in het midden van de oven en rooster de kip met de groenten in ca. 30 min. gaar. Keer de kip halverwege.

8
8
  • 300 g witte rijst

Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe.

9
9

Kook de rijst 8 min., giet af en laat afgedekt staan tot de kip gaar is.

10
10

Schep de rijst op een platte schaal en verdeel de groenten, kip en marinade erover. Lekker met extra chilisaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.