Op­per­de­pop: vis­bur­gers met erw­ten­pu­ree 4-6 jr

Deze supersnelle visburgers gaan zeker in de smaak vallen. Bij klein én groot!

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Deze supersnelle visburgers gaan zeker in de smaak vallen. Bij klein én groot! 4 stuks
0

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen in kleine parten en kook in ongeveer 16 min. gaar. Voeg de tuinerwten de laatste 5 min. met eventueel een snuf zout toe aan de aardappelen.
  2. Bak ondertussen de visschnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de munt in ragfijne reepjes. Giet de aardappelen en tuinerwten af en voeg de munt en een scheutje melk toe. Prak of pureer tot de gewenste structuur.
  3. Beleg de broodjes met de erwtenpuree en de visschnitzels.

variatietip:

Voor een lichtere, (nog) gezondere variant vervang je de visschnitzels door twee (te halveren) kabeljauwhaasjes.

combinatietip:

Met wat rauwkost of een eetlepel van de favoriete groente van je kind kun je deze burgers als hoofdgerecht serveren – ook voor volwassenen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 595 mg
  • vezels 7 g
Tags

Opperdepop: visburgers met erwtenpuree 4-6 jr

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: vis­bur­gers met erw­ten­pu­ree 4-6 jr

1
1
  • 150 g kruimige aardappelen

Snijd de aardappelen in kleine parten en kook in ongeveer 16 min. gaar.

2
2
  • 150 g tuinerwten

Voeg de tuinerwten de laatste 5 min. met eventueel een snuf zout toe aan de aardappelen.

3
3
  • 4 visschnitzels

Bak ondertussen de visschnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 4 blaadjes munt
  • 50 ml melk

Snijd de munt in ragfijne reepjes. Giet de aardappelen en tuinerwten af en voeg de munt en een scheutje melk toe.

5
5
  • 4 volkorenbroodjes

Prak of pureer tot de gewenste structuur. Beleg de broodjes met de erwtenpuree en de visschnitzels.

variatietip:

Voor een lichtere, (nog) gezondere variant vervang je de visschnitzels door twee (te halveren) kabeljauwhaasjes.

combinatietip:

Met wat rauwkost of een eetlepel van de favoriete groente van je kind kun je deze burgers als hoofdgerecht serveren – ook voor volwassenen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.