Op­per­de­pop: kip met groen­te­friet en ap­pel­moes 2-4 jr

Een klassieker om lekker met je handjes op te eten (behalve de appelmoes natuurlijk!).

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een klassieker om lekker met je handjes op te eten (behalve de appelmoes natuurlijk!). 1 stuks
3 4

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de kipkluifjes met de kerriepoeder, zonnebloemolie en peper en zout naar smaak. Laat even afgedekt staan op het aanrecht. Schil ondertussen de knolselderij en snijd de plak in frieten. Was, schil of schrap de wortel en snijd hem in plakken van iets meer dan 1 cm dik. Snijd de plakken in frieten. Meng de knolselderij en de wortel met de olijfolie.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de kip op de ene helft van de bakplaat en bak 10 min. in de oven. Verdeel daarna de groentefriet over de andere helft en zet nog 25 min. in de oven. Schep af en toe om.
  3. Schil ondertussen de appel en snijd in parten. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in stukjes. Zet de stukjes op met 5 el water. Doe de deksel op de pan. Kook de appel in 10 min. gaar. Als je flink doorroert, wordt het meestal al een moes. Laat afkoelen. Serveer de kip met de friet en de appelmoes.

variatietip:

Ook groentefriet is lekker met mayonaise, maar dat is natuurlijk behoorlijk vet. Halvanaise of fritessaus zijn minder vette alternatieven. Ketchup is ook lekker en bevat geen vet, maar wel suiker.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 215 mg
  • vezels 10 g
Tags

Opperdepop: kip met groentefriet en appelmoes 2-4 jr

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: kip met groen­te­friet en ap­pel­moes 2-4 jr

1
1
  • 2 kipkluifjes
  • ½ tl kerriepoeder
  • 2 tl zonnebloemolie

Meng de kipkluifjes met de kerriepoeder, zonnebloemolie en peper en zout naar smaak. Laat even afgedekt staan op het aanrecht.

2
2
  • 1 plak knolselderij

Schil ondertussen de plak knolselderij en snijd deze in frieten.

3
3
  • ½ winterpeen

Was, schil of schrap de wortel en snijd hem in plakken van iets meer dan 1 cm dik. Snijd de plakken in frieten.

4
4
  • 1 el olijfolie

Meng de knolselderij en de wortel met de olijfolie.

5
5

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de kip op de ene helft van de bakplaat en bak 10 min. in de oven.

6
6

Verdeel daarna de groentefriet over de andere helft en zet nog 25 min. in de oven. Schep af en toe om.

7
7
  • 1 moesappel

Schil ondertussen de appel en snijd in parten. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in stukjes.

8
8

Zet de stukjes op met 5 el water. Doe de deksel op de pan. Kook de appel in 10 min. gaar.

9
9

Als je flink doorroert, wordt het meestal al een moes. Laat afkoelen. Serveer de kip met de friet en de appelmoes.

variatietip:

Ook groentefriet is lekker met mayonaise, maar dat is natuurlijk behoorlijk vet. Halvanaise of fritessaus zijn minder vette alternatieven. Ketchup is ook lekker en bevat geen vet, maar wel suiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.