Op­per­de­pop: wit­te kool met ap­pel en ro­zij­nen 1-2 jr

Is kool nieuw voor je kindje? Met appel en rozijnen erdoor staat het vast gauw op het lijstje met favorieten.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Is kool nieuw voor je kindje? Met appel en rozijnen erdoor staat het vast gauw op het lijstje met favorieten. 1 stuks
3 3

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • zeef
  • rasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de kool 1 min. Laat uitlekken in de zeef en vang het vocht op. Wel de rozijnen 15 min. in het kookvocht. Verwijder ondertussen het klokhuis van de (ongeschilde en gewassen) appel en rasp de appel grof, of snijd in kleine reepjes.
  2. Meng de afgekoelde kool met de appel en yoghurt. Laat de rozijnen uitlekken in de zeef en meng ze erdoor. Voeg naar smaak eventueel nog wat peper toe.

bereidingstip:

Kook de kool niet te lang. Dat geeft niet alleen een nare kooklucht, het maakt de kool ook zwaarder verteerbaar. Door de kool kort te koken, blijven de smaak, structuur en vitaminen bovendien beter bewaard.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 4 g
Tags

Opperdepop: witte kool met appel en rozijnen 1-2 jr

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: wit­te kool met ap­pel en ro­zij­nen 1-2 jr

1
1
  • 75 g gesneden witte kool
  • 1 el rozijnen

Kook de kool 1 min. Laat uitlekken in de zeef en vang het vocht op. Wel de rozijnen 15 min. in het kookvocht.

2
2
  • ½ appel

Verwijder ondertussen het klokhuis van de (ongeschilde en gewassen) appel en rasp de appel grof, of snijd in kleine reepjes.

3
3
  • 1 el Griekse yoghurt

Meng de afgekoelde kool met de appel en yoghurt. Laat de rozijnen uitlekken in de zeef en meng ze erdoor. Voeg naar smaak eventueel nog wat peper toe.

bereidingstip:

Kook de kool niet te lang. Dat geeft niet alleen een nare kooklucht, het maakt de kool ook zwaarder verteerbaar. Door de kool kort te koken, blijven de smaak, structuur en vitaminen bovendien beter bewaard.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.