Op­per­de­pop: quinoa met spi­na­zie en cour­get­te 6-12 mnd

Een lekker en bewust hapje waar je kindje groot en sterk van wordt.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Een lekker en bewust hapje waar je kindje groot en sterk van wordt. 2 stuks
1 2

Ingrediënten

2 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de quinoa in de zeef en spoel af onder de koude kraan. Snijd de courgette in blokjes. Doe ze met de quinoa in een pan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur in 15 min. gaar worden. De courgette is dan zacht en de quinoa een beetje opengebarsten. Giet af, maar vang de bouillon op.
  2. Was de spinazie en kook 4-5 min. in kokend water tot het geslonken is. Giet af in het vergiet en laat uitlekken. Prak de courgette, quinoa en spinazie met een vork door elkaar en maak de puree iets smeuïger met wat bouillon. Als het gerecht nog te grof is, pureer het dan met een staafmixer.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0,5 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 3 g
Tags

Opperdepop: quinoa met spinazie en courgette 6-12 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: quinoa met spi­na­zie en cour­get­te 6-12 mnd

1
1
  • 30 g quinoa

Doe de quinoa in de zeef en spoel af onder de koude kraan.

2
2
  • 100 g courgette
  • 300 ml basisbouillon

Snijd de courgette in blokjes. Doe ze met de quinoa in een pan en voeg de bouillon toe.

3
3

Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur in 15 min. gaar worden. De courgette is dan zacht en de quinoa een beetje opengebarsten.

4
4

Giet af, maar vang de bouillon op.

5
5
  • 150 g spinazie

Was de spinazie en kook 4-5 min. in kokend water tot het geslonken is. Giet af in het vergiet en laat uitlekken.

6
6

Prak de courgette, quinoa en spinazie met een vork door elkaar en maak de puree iets smeuïger met wat bouillon.

7
7

Als het gerecht nog te grof is, pureer het dan met een staafmixer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.