Op­per­de­pop: bloem­kool met broc­co­li 6 mnd

Een geweldige combinatie voor beginners!

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Een geweldige combinatie voor beginners! 2 stuks
0

Ingrediënten

2 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • Staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bloemkoolroosjes klein. Zet de bloemkool op met de bouillon en doe de deksel op de pan. Kook het 5 min. Snijd ondertussen ook de broccoli in stukjes en voeg die na 5 min. toe. Kook alles nog 3 min. of tot de broccoli ook gaar is.
  2. Giet af, maar vang de bouillon op. Pureer de groenten met de staafmixer en maak de puree iets smeuïger met wat bouillon.

bewaartip:

Gebruik je een hele bloemkool voor dit recept, verdeel dan de rest in roosjes. Kook ze 3 min. en laat ze uitlekken. Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, voeg eventueel overgebleven roosjes broccoli toe, besprenkel alle roosjes met olijfolie, rooster ze ongeveer 20 min. in de oven op 175 °C en serveer ze voor de rest van het gezin.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 20 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0,5 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 2 g
Tags

Opperdepop: bloemkool met broccoli 6 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: bloem­kool met broc­co­li 6 mnd

1
1
  • 3 bloemkoolroosjes
  • 200 ml basisbouillon

Snijd de bloemkoolroosjes klein. Zet de bloemkool op met de bouillon en doe de deksel op de pan. Kook het 5 min.

2
2
  • 3 broccoliroosjes

Snijd ondertussen ook de broccoli in stukjes en voeg die na 5 min. toe. Kook alles nog 3 min. of tot de broccoli ook gaar is.

3
3

Giet af, maar vang de bouillon op. Pureer de groenten met de staafmixer en maak de puree iets smeuïger met wat bouillon.

bewaartip:

Gebruik je een hele bloemkool voor dit recept, verdeel dan de rest in roosjes. Kook ze 3 min. en laat ze uitlekken. Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, voeg eventueel overgebleven roosjes broccoli toe, besprenkel alle roosjes met olijfolie, rooster ze ongeveer 20 min. in de oven op 175 °C en serveer ze voor de rest van het gezin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.